REKLAMI GEÇ

Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne ek bina

Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne ek bina

Hayırsever Zeynep-Mehmet Selçuk çiftinin 600 bin liralık katkısıyla zihinsel engelli çocukların eğitiminde kullanılmak üzere, Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne ek bina kazandırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2015 Perşembe, 09:21

Down sendromlu çocuklar ile zihinsel engellilerin eğitim gördüğü Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne 2014 yılı içerisinde başlanılan ve hayırsever çift tarafından yaptırılan bina tamamlandı.

ic-1

Ek binanın açılışı AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, hayırseverler Zeynep-Mehmet Selçuk çifti, öğrenciler ve velilerin katıldığı törenle açıldı.

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, törendeki konuşmasında, eğitim kurumu yapımına katkılarından dolayı Selçuk çiftine katkılarından dolayı teşekkür etti. Dalbudak, “Bu güzel eğitim kurumumu ve atölyemizin, özel çocuklarımızda ayrı bir yeri var. Onlar için ne yapsak azdır. Bu çocuklarımızın 10 yıl öncesinde evlerde saklanıyordu. Şimdi ailelerimiz bilinçlendi ve devletimizin imkanları ile onların en iyi okullarda eğitim almasını sağlanıyor. Denizli özel eğitim alanında marka şehir haline gelmiş durumda” dedi.

ic-3

İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, Denizli’nin eğitim-öğretim alanında çok başarılı illerden birisi olduğunu, okul yapımı konusunda hayırsever desteğinin üst düzeyde devam ettiğini, ancak daha çok okul ve atölyelere ihtiyaç duyulduğunu, 10 aylık dönemde Denizli’de hayırseverlerin eğitime 35 milyon lira katkı sağladığını söyledi.

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru da, atölyelerin tamamen ihtiyaca karşılık verecek şekilde tasarlandığını, çocuklara eğitim konusunda en iyi hizmet vermek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

ic-2

Atölyenin yapımını üstlenen hayırsever Zeynep-Mehmet Selçuk çifti de “Bu okulu yapmayı Allah bize nasip etti. İmkanları olan herkesin okul yaptırmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye’de ilk ve tek olan Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Toplam 800 metrekare alanda yapılan ek bina, 600 bin liraya mal oldu. Binada, 9 atölye, 9 sınıf, veli bekleme odası, öğretmen odası, idari oda, revir ve diğer birimler yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı