REKLAMI GEÇ

Prof.Dr. Demirkan: PAÜ’yü cemaate teslim etmeyeceğiz

Prof.Dr. Demirkan: PAÜ’yü cemaate teslim etmeyeceğiz

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nin, 5 Şubat 2015’te gerçekleştireceği rektörlük seçimlerinde aday olan Prof. Dr. Fahir Demirkan, düzenlediği basın toplantısıyla üniversite ile ilgili projelerini kamuoyu ile paylaştı. Demirkan, PAÜ’de önyargısız, adil ve şeffaf bir yönetim için rektörlüğe aday olduğunu belirterek, “Yönetim erkini bir grup, cemaat veya düşünceye teslim etmeyeceğiz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2015 Perşembe, 13:26

PAÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Fahir Demirkan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenledi. Rektör Adayı Prof. Dr. Fahir Demirkan, eşi Prof. Dr. Neşe Demirkan’ında katılarak destek verdiği toplantıda, PAÜ ve Denizli için hedeflerini açıkladı. 

“PAÜ YÖNETİMİNİ CEMAATE TESLİM ETMEYECEĞİZ”
Tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışarak huzurlu ve güvenli bir üniversite ortamı oluşturmak için rektörlüğe talip olduğunu belirten Prof.Dr. Fahir Demirkan, “Yönetim erkini bir grup, cemaat veya düşünceye teslim etmeyeceğiz. Bilimsel bir kuruluş olarak siyasetle ilgilenmemek prensibimizdir. Önyargısız, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı gerçekleştireceğiz” dedi.

“DENİZLİ ÜNİVERSİTE KENTİ OLACAK”
Hedefinin PAÜ’yü öğrenci nazarında tercih edilir kılmak olduğunu vurgulan Prof.Dr. Demirkan, “Denizli’nin bir üniversite kenti haline getirilmesi, Denizli’nin sosyoekonomik gelişmesine katkı sağlayacaktır. Öğrenci değişimi programları artırılarak, yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerden ders alınması ve sanal ortamda öğrenme teşvik edilecektir. Türkiye’de öğrenim gören yabancı öğrenciler için Pamukkale Üniversitesi cazip hale getirilecektir. Mevcut programlar ve dersler ihtiyaca göre revize edilecek ve derslerin çeşitliliğini arttırmak için seçmeli dersler konulacaktır” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ KÜTÜPHANE”
50 bine yakın öğrencisi bulunan PAÜ’nün kütüphanesinin olmadığına da değinen Prof.Dr. Demirkan, dünyaya açılmış ve dünyanın her yerinden öğrenci kabul eden uluslararası bir üniversite hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Önceliğimiz kütüphane oluşturmak olacak. Ardından, ziraat ve veterinerlik fakültelerinin kurulması için çalışma başlatılacak. İkinci kampüs alanının devreye sokulması üniversite ve kente ivme kazandıracaktır. Turizm fakültesi etkin hale getirilerek şehrimizin tarihi ve doğal mekanları tanıtılarak buralara yönelik turizm faaliyetlerine öncülük etmesi sağlanacaktır. Tarihi zenginliğimizin ortaya çıkarılmasında, Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerimiz teşvik edilecektir.”

Prof. Dr. Demirkan, Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e nasihatinde söylediği, “Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamsın. Bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen, sabah rüzgarında savrulup gidebilirsin. Öfken, nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın” sözlerinin kendilerine ışık olacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

ali can eskicioğlu   -  Bağlantı 16 Ocak 2015, 00:06

pehhh bu da mı modaya uyup paralel demiş!

Bakış Açısı   -  Bağlantı 15 Ocak 2015, 21:05

Önce üniversite bilim yuvası yapın. Üniversite şehri ne demek? Ticarethane demek. Gidin kendinize ÖZEL üniversite kurun ve sizin gibi düşünenlerle orada çalışın. Sanal derslerinizi de orada verirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı