REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’a önemli davet

Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’a önemli davet

Pamukkale Üniversitesi eksi rektörü, denizlihaber.com köşe yazarı Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Avrupa Kulak Burun Boğaz Akademisi Yeterlilik sınavlarında jüri üyesi olarak görev yapacak. Viyana’ya davet edilen Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, bunun Denizli ve PAÜ için önemli olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2016 Salı, 14:56

Pamukkale Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Viyana’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Kulak Burun Boğaz Akademisi Yeterlilik sınavlarında jüri üyesi olarak görev yapmak üzere davet aldı.

denizli-fazil-necdet-ardica-onemli-gorev-1

Önemli görev ile ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Ardıç, “Uzun süredir Türk Kulak Burun Boğaz Yeterlik Kurulu’nun yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordum. Bu yıl Avrupa KBB Yeterlilik Kurulu beni de Türkiye’den birkaç meslektaşımla beraber sınava katılmam için davet etti. Aslında bu davet burada zaten yoğun olan işlerime ek sorumluluk ve iş yükü getiriyordu. Ama Pamukkale Üniversitesi ve Denizli’nin tanınması açısından güzel bir fırsat diye düşünerek kabul ettim. Çünkü bu temsil görevinde birçok farklı ülkeden birlikte görev yaptığımız meslektaşlarımız bizde gördükleri bilgi, görgü ve karakteri üniversitenin ve Denizli’nin imajı olarak hatırlıyorlar. Bu da ileride herhangi bir konuda Denizli veya Pamukkale Üniversitesi ismi geçtiğinde olumlu düşünceye zemin hazırlıyor” dedi.

Yeterlilik kurullarının uzmanlık eğitimini tamamlamış doktorların belli bir standarda sahip olup olmadığını denetleyen kuruluşlar olduğunu belirten Prof. Dr. Ardıç, “Uzman olan kişi Yeterlilik Kurulu’na başvurusunu yaptıktan sonra yazılı ve sözlü sınavlara giriyor. Bu sınavlarda başarılı olursa yeterlilik belgesi almaya hak kazanıyor. Bu belge kişinin eğitim seviyesinin belli bir standardın üstünde olduğunu gösteriyor. Örnek vermek gerekirse Pamukkale Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı’nın bütün öğretim üyeleri Türk Kulak Burun Boğaz Yeterlilik Belgesi’ne sahiptir. Geçen yıl asistanların da bu sınava girmesine izin verilmesinin ardından bütün asistanlarımızı son yıllarında bu sınava katılmasını teşvik ediyoruz. Son 2 yılda kliniğimizden uzman olan bütün asistanlarımız bu sınavı da başararak mezun oluyorlar.

denizli-fazil-necdet-ardica-onemli-gorev-2

Avrupa Yeterlik Kurulu ise bölgesel bir kurul Avrupa içinden veya dışından birçok ülkeden KBB uzmanları bu sınava başvuruyorlar. Başarılı olurlarsa Kulak Burun Boğaz alanında Avrupa standartlarında eğitimleri olduğu tescilleniyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı