REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Karpuz’dan Rektör’e can alıcı sorular

Prof. Dr. Karpuz’dan Rektör’e can alıcı sorular

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) geçen yıl yapılan rektörlük seçiminde aday olan Prof. Dr. Ceyhun Karpuz’dan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’ya can alıcı sorular. Prof. Dr. Karpuz, Rektör Bağcı’ya “Isparta SDÜ’deki operasyon çevre üniversitelere de sıçrar mı? Paralel yapılanmanın PAÜ ayağı var mı? YÖK dekan mı atamıyor? 60-70 profesör içinden güveneceği akademisyen mi bulamıyor? Baskı altında olup rahat bir yönetim sergileyemiyor mu?” sorularını yöneltti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2016 Salı, 11:23

PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Karpuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkati çekti.

İŞTE O SORULAR
Geçen yıl yapılan PAÜ Rektörlük seçiminde adaylar arasında yer alan Prof. Dr. Karpuz’un,”Komşumuz Isparta SDÜ’deki operasyon çevre üniversitelere de sıçrar mı acaba?” sorusuyla başlayan paylaşımı şöyle:

“Paralel yapılanmanın Pamukkale Üniversitesi ayağı var mı? Sayın rektörün eli kolu bağlı mı? Üzerindeki baskıdan mı? Yoksa! Devletçilik anlayışının farklı bir versiyonu ile mi? Bilemiyorum. 15 fakültenin 13’ü ve bir çok yüksek okul müdürlükleri acaba neden yıllardır vekaletle yönetiliyor?

Merak edenler üniversite senatosuna bakabilir. Asalet görevin 3 yıl olduğu dekanlıklar 2-3 yıldır vekil dekanlarla idare ettiriliyor. Görev verilenler de memnun ki halinden istifa etmiyor. YÖK dekan mı atamıyor? Üniversite YÖK’e dekan ataması yapılması için teklif yazısı mı yazmıyor? Rektör, kendine destek veren 283 öğretim üyesi içerisindeki yaklaşık 60-70 Profesör içinden çalışacağı, güveneceği akademisyen mi bulamıyor?

Hepsi bir tarafa yaklaşık 1 yıldır tek rektör yardımcısı ile üniversite yönetiliyor ve kimse de ses çıkarmıyor, herkes halinden memnun gözüküyor. Dünya üniversitesi yolunda ilerlerken köy okuluna dönmüş bir atmosferde çalışılıyor. Sayın rektöre açık mesajdır, çalışacak kimseyi bulamıyorsanız lütfen artık siz de çalışmayınız. Seçilmenizin ve atanmanızın üzerinden 13-14 ay geçtiği halde layıkıyla bir atama yapamadınız, yapmadınız. Kimsenin soramadığı soruyu açık ve net olarak soruyorum: Rektörümüz baskı altında olup rahat bir yönetim sergileyemiyor mu?

ceyhun_karpuz_ic

PAÜ SENATOSUNA ÇAĞRI
Bu yazıyı yazmadaki amacım başta özelinde üniversiteme sahip çıkmak, genelinde ise benim gibi düşünenlerin vicdanının sesi olmak, en önemlisi de duyarlı bir vatandaş olarak vazifemi yerine getirmek. Şu anda üniversite yönetiminde görev alan arkadaşlar en kısa sürede, özellikle de senato toplantısında lütfen bu sıkıntıları dile getirin ve yönetim anlayışının değişimine katkı sağlayın ya da lütfen istifa etmek suretiyle bu yönetim anlayışının bir parçası olmayın, zira görünen o ki tusunami Denizli’ye ve tabii ki Pamukkale sahillerine ulaşmak üzere…

Son cümle ilgili mercilere, üniversitemizin, şehrimizin ve de ülkemizin geleceği için üzerime düşeni yapmayı bir vazife bildim, yapacağımı da taahhüt ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı