REKLAMI GEÇ

Rektör Bağ, “Çardak OSBMYO’nun taşınacağı iddiaları doğru değil

Rektör Bağ, “Çardak OSBMYO’nun taşınacağı iddiaları doğru değil

Pamukkale Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Hüseyin Bağ, depremde hasar gören Pamukkale Üniversitesi Çardak Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu yurt binasında incelemelerde bulundu. Rektör Bağ, MYO’nun taşınacağına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2019 Perşembe, 09:00

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Üniversite Yönetimi, 2019-2020 Akademik Yılı’nda Kontrol ve Otomasyon Sistemleri bölümüne ilk kez öğrenci alımı yapan Pamukkale Üniversitesi Çardak Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu (Çardak OSBMYO) binasında ve yurt olarak tahsis edilen ancak depremde hasar gören binada incelemelerde bulundu.

İncelemeye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Çardak OSBMYO öğretim elemanları ve idari yöneticiler katıldı.

Depremde hasar gören bölgeleri inceleyen heyet, hasarın en kısa sürede giderilmesi için yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

İnceleme sonrasında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindekiler sosyal medyada yer alan Çardak OSBMYO’nun taşınacağı söylentilerine ilişkin Çardaklı vatandaşlar ile bir araya geldi.

Çardak OSBMYO’nun taşınacağı iddialarına yanıt veren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Merkez üssü Bozkurt olan 6.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında hasar oluşan ve akabinde yapılan inceleme sonucu orta hasarlı olduğu tespit edilen yurt binası öğrencilerimizin konaklamasına uygun olmadığı için binanın güçlendirme çalışmaları tamamlana kadar üniversitemizin merkez yerleşkesinde eğitim öğretime başlamasına karar verdik. Öğrencilerimize nitelikli ve çağın gerektirdiği eğitimi vermenin yanında onların güvenli bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri bizim en büyük önceliklerimizden biridir. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yer alan Çardak OSBMYO’nun tamamen taşınacağına ilişkin söylentiler gerçeği yansıtmamaktır. Bugün burada Çardak Belediye Başkanımız ile birlikte incelemelerimizi yaptık ve hasarın giderilmesi için kısa süre içinde çalışmalara başlayacağız. Çalışmalar bittikten sonra binanın sağlam raporu alındığında Çardak OSBMYO adından da anlaşılacağı gibi Çardak’ta eğitim öğretime devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı