REKLAMI GEÇ

Rektör Bağ’a tepki yağdı, Defne’ye randevu verildi

Rektör Bağ’a tepki yağdı, Defne’ye randevu verildi

Prematüre doğduğu için acil göz muayenesi yapılması gereken Defne Taşçı’nın tedavisi için sosyal medyadan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a yapılan yardım çağrısına, Rektör’ün verdiği, “Twitter’dan hastane sıra alma servisini almadık” yanıtı, tepkilere neden oldu. Sosyal medya üzerinden gelen tepkiler üzerine Rektör Bağ, konuyu araştıracağını belirtti. Pamukkale’de oturan Taşçı Ailesi aranarak yarın için muayene randevusu verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2016 Pazartesi, 16:14

Osman Nuri BOYACI/ (DHA)
Antalya’da bir markette çalışan Halit Taşçı ve eşinin prematüre ikiz kız bebeği dünyaya geldi. ‘Defne’ ve ‘Cemre’ adları verilen bebeklerde, prematüre dünyaya geldikleri için sağlık sorunları yaşanmaya başladı. Baba Halit Taşçı, çocuklarının tedavisi için Antalya’dan Denizli’ye yerleşti. Özel bir hastanede bir süre kuvözde kalan çocuklardan Cemre, bağırsakları yapıştığı için ameliyat oldu. Suni bağırsak takıldı. Yaşam mücadelesi süren minik Cemre’nin tedavisi Pamukkale Üniversitesi’nde sürüyor.

Tedavi gördüğü hastaneden bir süre önce taburcu edilen Defne bebeğin ise gözlerine log testi yapılması gerekiyor. Çocuklarının tedavisi için işinden olan ve Denizli’ye yerleşen ailenin durumu sosyal medyada konu olunca bir sosyal medya takipçisi dün Twitter üzerinden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ’a randevu alımı için yardımcı olmasını istedi. Sosyal medya kullanıcısının, “Sayın Hocam prematüre bebeğimiz Defne’nin acilen göz muayenesi olması lazım. Randevuyu gün aşırı veriyorlar. Sıra için yardım lütfen” mesajına Rektör Bağ, “Twitter’dan hastane sıra alma servisi başlatmadık” yanıtı verdi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın talebe verdiği yanıt sosyal medyada tepkilere neden oldu. Paylaşım üzerinden çok sayıda kişi Rektör’ün tutumuna tepki gösterdi. Tepkiler üzerine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, çok sayıda paylaşım yaparak durumu araştıracağını, gerekenin yapılacağını belirtti.

Bağ, “Bugüne kadar sosyal medya üzerinden gelen bildirimler maalesef gerçeği yansımıyordu. Hep olduğundan farklıydı. Durumunu araştıracağım, gerçekten böyle bir olay varsa gereken mutlaka yapılacaktır. Haber detayına bakılırsa bebek hali hazırda zaten hastanede bulunuyor. O hastaneden PAÜ’ye sevki gerekiyorsa bu kurumlar gerçekleştirilir. Henüz bu durumun gerçek olduğu kanıtlanmadı. Sadece tweetteki resim ve ifadeye bakarak çok erken yargılama yapılıyor. Benim kişiliğimle uyuşmayan tanımlamalar. Kurumumla ilgili her şeye duyarlıyım, konu sağlıksa daha fazla. Gerçek olduğunu anlayalım yeter ki. Beni bilen bilir, bilmek isteyen de öğrenebilir. Her sorunun çözümüne duyarlı olduğum aşikardır. Kötü söz sahibine aittir. Ben sürekli Twitter kontrol eden biri değilim. Çalışıyordum, o sürede kontrol etmedim. Başka bir nedeni yok. Mesai saatlerinde de bakmam” dedi.

Pamukkale’de Zümrüt Mahallesi’nde oturan, ekonomik durumu iyi olmayan Taşçı Ailesi, Pamukkale Üniversitesi’nden telefonla arandı ve yarın için randevu verildi. Çocuklarının sağlığı için işinden olan ve maddi durumu iyi olmadığı öğrenilen ailenin ev eşyaları da Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli tarafından karşılandı.

denizli-pau-defne-bebek-aciklamasi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı