REKLAMI GEÇ

Rotaract Kulübü’nden kodlama saati etkinliği

Rotaract Kulübü’nden kodlama saati etkinliği

Denizli Rotaract Kulübü, bilgisayar programlamasını geniş kitlelere yaymak amacıyla “kodlama saati” etkinlikleri başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2015 Çarşamba, 10:15

Denizli Rotaract Kulübü, Microsoft ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) IEEE Topluluğu ile birlikte; bilgisayar programlama üzerine insanların sahip olduğu ön yargıları yıkmak, her yaş ve eğitim düzeyindeki insanın kodlama yapabileceğini, uygulama geliştirebileceğini göstermek, gelecek nesillere bilgisayar programlamayı öğretmek amacıyla bilişim dünyası devlerinin eş güdümlü global etkinliği olan “kodlama saati” çalışmasına Denizli’de start verdi.

Denizli Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Yıldırım, “Neden Teknoloji Üretmiyoruz” diyerek yola çıktıklarını, Microsoft ve PAÜ IEEE Topluluğu ile birlikte çalışmalara kodlama eğitimi ile başlama kararı aldıklarını, 8-18 yaş grubuna bilgisayar programlama eğitimleri vermeyi ve mesleğini programlama üzerine kurmak isteyen gençlerin önünü açmayı hedeflediklerini belirtti.

İlk uygulamayı özel bir okulda yaptıklarını ifade eden Yıldırım, önümüzdeki dönemde orta öğretim ve liselerde aynı etkinliği gerçekleştirerek, çocukların ve gençlerin ufkunu açmanın çabası içinde olacaklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı