REKLAMI GEÇ

Şef Emre Bayrak PAÜ’lü öğrencilerle buluştu

Şef Emre Bayrak PAÜ’lü öğrencilerle buluştu

PAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Burcu Koç, sanal ortamdaki dersine deneyimli şef Emre Bayrak’ı konuk aldı. Bayrak, söyleşide öğrencilere koronavirüs sonrası sektörde yaşanabilecek değişiklikleri anlattı, ileride şef olarak devam etmek isteyen öğrenciler için önemli tüyolar verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2020 Çarşamba, 17:03

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elamanı Dr. Burcu Koç Catering dersine öğrencileri bilgilendirmesi için konuk olarak deneyimli şef Emre Bayrak’ı aldı.

Daha önce Dünya’ca ünlü şeflerle çalışan Emre Bayrak, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü son sınıf öğrencilerine koronavirüs salgını sonrası yiyecek-içecek sektöründe yaşanabilecek olası değişimler hakkında bilgiler verdi.

Emre Bayrak, şef olmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 2020 yılının başında kendi restoranını açtığını anlatan Bayrak, koronavirüs ile birlikte tüketicilerin özellikle insan hareketliliğinin yoğun olduğu işletmelerden uzak durmaya çalışacağının da altını çizdi. Uzun dönemde hayatta kalmak isteyen ticari yapılanmaların hizmette yenilikçilik anlayışını benimsemek zorunda olduğunu söyleyen Bayrak, Chef Table (şefin masası) konseptinde hizmet sunan kendi restoranının işleyişinden de örnekler verdi.
Söyleşinin devamında Şef Emre Bayrak; kariyer gelişiminde izlenecek yollar, uluslararası mutfaklarda işleyiş, ulusal mutfağın önemi, geleneksel mutfağın modern mutfak ile bir araya getirilerek pazarlanması ve sunumu, mutfak tasarımı, yeni bir işletmenin kurulum süreci gibi konularda da bilgiler verdi.

Öğretim Elemanı Dr. Burcu Koç, Catering Dersi kapsamında, yiyecek-içecek sektörü alanında deneyimli şef ve işletmecilerle öğrencileri bir araya getiremeye devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar

Murat Terzioglu   -  Bağlantı 7 Mayıs 2020, 00:05

Dr.Burcu KOÇ Tebrikler başarılarını takdir ediyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı