REKLAMI GEÇ

Sınav sorusunda “Eğitim sistemi ezberci” itirafı

Sınav sorusunda “Eğitim sistemi ezberci” itirafı

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 11. Sınıflara yönelik olarak gerçekleştirilen Başarı Tespit Sınavı’nda öyle bir soru soruldu ki, cevabı eğitim sisteminin içinde bulunduğu durumun ispatı ve itirafı gibiydi. Sınavda öğrencilere, ezberci eğitim sistemi ile düşünmeye sevk eden eğitim sistemi arasındaki farkın anlatıldığı metnin ardından “Bu parça ile anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?” sorusu yöneltildi. “Okullarımızdaki eğitim sistemi düşünmeye değil, ezberciliğe dayandırılmıştır” şıkkını işaretleyen öğrenciler, soruyu doğru cevapladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2015 Cuma, 12:50

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 14 Mayıs’ta 11. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen II. Başarı Tespit Sınavı’nda ilginç bir soru yöneltildi. Soruyu ilginç kılan, cevabının itiraf niteliğinde olmasıydı.

ÖNCE METİN
39. soruda öğrencilere önce şu metin sunuldu:
“Okullarımızda gençlere düşünmeyi öğretmiyoruz. Oysa düşünmek, bütün beceriler gibi öğretilebilen, geliştirilebilen bir yetenektir. Ortaöğretimin gençlere kazandırması gereken en önemli beceri de, düşünmeyi bilmek olmalı. Yoksa insanlığın bugünkü bilgi hazinesine bakarsanız, ortaöğretim yoluyla verilebilecek bilgiler, devede kulak kalır. Okullarımızdaki dersler, hazinedeki bilgileri ezberlemek için değil, o hazineyi kullanma yollarını düşünebilecek insanları yaratmak için konmuş olsa gerek”

ic

SORU VE İTİRAF GİBİ YANIT
Bu metnin ardından öğrencilerin, “Bu parça ile anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?” sorusuna yanıt vermeleri istendi. Sorunun cevap anahtarındaki doğru yanıtı ise itiraf gibiydi. “B” şıkkındaki “Okullarımızdaki eğitim sistemi düşünmeye değil, ezberciliğe dayandırılmıştır” yanıtı cevap anahtarında doğru cevap olarak gösteriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı