REKLAMI GEÇ

Son ders zili 16 Haziran’da çalacak

Son ders zili 16 Haziran’da çalacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların kapanacağı tarihi açıkladı. Özer, okulların 16 Haziran’da kapanacağını söyledi. 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri nedeniyle 29 Mayıs’ta da okulların tatil edileceği bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2023 Pazartesi, 13:08

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim öğretime ilişkin açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından okulları normalleştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Özer, başlangıçta çocuklara yönelik müfredata dayalı eğitimden ziyade psikoeğitim yaklaşımı sergilediklerini ifade etti.

Okulların 16 Haziran’da eğitim öğretime kapatılacağını aktaran Özer, Türkiye genelinde ve deprem bölgesinde yaz okulu projelerinin olduğunu, deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik 1 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde 1 aylık telafi eğitimi yapacaklarını dile getirdi.

Hem deprem bölgesindeki aileler hem de başka illere nakillerini aldıran aileler olmak üzere yaklaşık 2,5 milyon öğrenci ve veliye ulaştıklarını bildiren Özer, “1 aylık telafi eğitiminde öğrenme kayıplarıyla ilgili her şeyi hazırladık. 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladığı zaman da eğitim öğretim devam ederken 1 aylık telafi programı daha yapacağız. Toplam 2 aylık telafi programı yapacağız bu bölgedeki öğrencilerimiz için” ifadelerini kullandı.

Seçimde ağırlıklı olarak oyların okullarda kullanıldığını belirten Bakan Özer, “Tüm okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz bu seçimlerde aktif olarak yer alıyorlar. 28 Mayıs’ta da ikinci tur seçimleri olacak. Okullarımızı eğitim öğretime hazırlamak için yoğun bir çaba sarf edileceği için 29 Mayıs’ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğrencilerimiz izinli olacaklar, tatil olacak, öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacaklar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı