REKLAMI GEÇ

Soru Havuzu Oluşturma Çalıştayı yapıldı

Soru Havuzu Oluşturma Çalıştayı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca 2018-2019 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen ve 3 yıl devam edecek olan “Soru Havuzu Oluşturma” çalışmalarına, pilot okullardaki öğretmenler de dahil edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2019 Cuma, 17:35

Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan “Soru Havuzu Oluşturma” çalışmalarına pilot olarak seçilen 14 lise ve 15 ortaokul yönetici ve öğretmenleri de dahil edildi. Soru Havuzu oluşturma süreciyle ilgili günlük bilgilendirme çalıştayı yapıldı.

Denizli Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlkokulu – Ortaokulunda yapılan çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdür Ramazan Yılmaz ve 29 pilot okul müdürü ile öğretmenleri katıldı.

Soru Havuzu Oluşturma çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz “Bakanlığımızın soru havuzu oluşturma çalışmalarının ilk aşamasında ilimizin de içinde olduğu 42 İl Ölçme Değerlendirme Merkezi nitelikli soru göndererek soru havuzu oluşmasına destek verdi. İlimizden geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 300 civarı soru hazırlanarak bakanlık soru havuzuna gönderildi. Bu yıl çalışmanın çerçevesi genişletilerek illerden seçilen pilot okullardaki öğretmenlerimizin katkı sağlaması, sonraki yıllarda okul sayıları artırılarak tüm okulların çalışmaya katılması planlanmaktadır. İllerden bakanlığımıza gönderilen sorular genel müdürlük bünyesindeki uzman öğretmenler ve görevlendirilen akademisyenler tarafından düzenlenip onaylandıktan sonra soru havuzuna alınmaktadır. Denizli olarak bu alanda bakanlığımıza daha katkı sağlanmaya yönelik çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı