REKLAMI GEÇ

Proje’den 500 öğrenci yararlanacak

Proje’den 500 öğrenci yararlanacak

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, PAÜ Hastaneleri ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı üniversitenin sporcuları için ortak bir proje hazırladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2018 Cuma, 10:06

2017-2018 Eğitim–Öğretim Yılı’nda Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fizyoloji Anabilim Dalı, Spor Fizyolojisi Bilim Dalı, PAÜ Hastaneleri ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa üç yıl sürdürülecek “Pamukkale Üniversitesi Takım Sporcularının Analizi” isimli proje 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda kapsamı genişletilerek yaklaşık 500 PAÜ sporcusu ile devam ettirilecek.
Çalışma kapsamında “Pamukkale Üniversitesi Takım Sporcularının Vücut Kompozisyon Analizi, Bazal Metabolizma Hızı, VO2 Maks, Genel Sağlık Durumlarının Değerlendirilmesi ve Yıllar İçindeki Değişimlerinin İncelenmesi” isimli kurumsal altyapı projesi ise Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından desteklenecek.


Proje kapsamında, Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı ile koordinasyon içinde, Tıp Fakültesi, Fizyoloji Anabilim Dalı, Spor Fizyolojisi Bilim Dalı laboratuvarında Pamukkale Üniversitesi sporcularının boy, kilo, vücut kitle indeksi (VKİ), total yağ, protein, mineral, sıvı analizleri, vücut yağ ve kas kitlesinin bölgesel dağılımı, bel / kalça oranları, metabolik yaşları gibi ölçümlemeler yapılacak.

Spor Fizyolojisi Bilim Dalı’nın kuruluş amaç ve ilgi alanları doğrultusunda sporculara süreç içinde bu parametreleri korumak ya da gerektiğinde geliştirmek amaçlı, yapmakta oldukları spora uygun tavsiyelerde bulunulup, aynı zamanda, tetkikler esnasında sporcuların sağlıkları ile ilgili ortaya çıkan olası sıkıntılar için Pamukkale Üniversite Hastaneleri’nin ilgili polikliniklerine yönlendirmeler yapılacak.Üç yıl için planlanan projede 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yaklaşık 200 PAÜ’lü sporcu değerlendirildi. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ise, kurum içi yapılacak olan spor turnuvaları da dâhil olmak üzere toplamda 500 PAÜ’lü sporcunun katılması planlanmaktadır. İlgili parametreler yıllık olarak takip edilerek sporcuların Pamukkale Üniversitesi öğrencisi oldukları süre içindeki olası gelişimlerinin saptanması planlanmaktadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı