REKLAMI GEÇ

Sürücü kurslarına denetim

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarının Şirinköy Yolu’nda akan trafikte yaptıkları direksiyon eğitimi çalışmaları Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından denetlendi.

/ DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2008 Cuma, 00:00

İlimiz merkezindeki faaliyet gösteren Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarının Şirinköy Yolu’nda akan trafikte yaptıkları direksiyon eğitimi çalışmaları Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Özevcimen başkanlığındaki komisyon tarafından denetlendi. Şirinköy Yolu üzerinde akan trafikte yapılan direksiyon eğitim çalışmalarında, programda yer aldığı halde programda belirtilen saatte yerinde bulunmayan adayların direksiyon eğitim uygulama programları iptal edildi. Böylece direksiyon uygulama eğitimine gelmeyen adaylara sürücü belgesinin verilmesi önlenmiş oldu. Periyodik olarak yapılan denetimlerde usta öğreticilerin ve araçlarında kontrolleri yapılarak, direksiyon eğitim alanında bulunmayan sürücü kursları hakkında yasal işlem başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Sürücü kurslarının mevzuatta belirtilen saat kadar adayların direksiyon eğitimlerini almaları için müdürlüğümüzce gereken işlemler titizlikle yapılmaktadır. Bu konuda taviz verilmeyecektir. Denetimler trafik kazalarının önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bilinçli sürücülerin yetişmesi için bundan sonra da denetimlerimiz periyodik olarak devam edecek ve buna uymayan kurslar hakkında da yasal işlemler yapılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı