REKLAMI GEÇ

Sürücü kurslarına yeni yönetmelik ve yönerge

Sürücü kurslarına yeni yönetmelik ve yönerge

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği ve Yönergesi değiştirildi. Yeni yönetmelik ve yönergeyle getirilen uygulamalar, düzenlenen seminerle motorlu sürücü kurslarının yöneticileri ile ilçe milli eğitim müdürleri ve şeflerine anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2014 Pazartesi, 15:58

Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Kurumları Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Özevcimen, seminere katılanlara Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönergesi ve Yönetmeliği’nin getirdiği yenilikler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Özevcimen, “Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız; kurslarımızın kurumsallaşmasını ve kursiyerlerin ücret indirimi için değil, eğitim kalitesi için pazarlık yapmasını sağlamaktır” dedi.

Özevcimen, yaptığı sunumda, direksiyon eğitim alanına alternatifli olarak direksiyon eğitim simülatörünün getirildiği, bu sistemle ayrı ayrı şifreleme yapılarak adayların eğitim kayıtlarının ve eğitim sonuçlarının arşivlenebileceğini söyledi.

Yeni yönetmelikle günlük direksiyon eğitimi ders saati sayısı 2 saatten fazla olmaması şartının da getirildiğini anlatan Özevcimen, direksiyon sınavlarında başarısız olan kursiyere ücretini ödeyip direksiyon eğitimi almak kaydıyla 4 dönem daha sınava katılma hakkı tanındığını belirtti.

Otomobil, kamyon ve otobüsün arkasına yüklü ağırlığı 750 kilogramdan fazla römork takılması durumunda “Römork Sınıfı Sertifikası”nın zorunlu hale getirildiğini bildiren Özevcimen, sürücü sertifikası almaya hak kazanan adayların en geç iki yıl içinde bu sertifikaları sürücü belgesine dönüştürmeleri gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı