REKLAMI GEÇ

Süt içip sağlıklı büyüyecekler

Süt içip sağlıklı büyüyecekler

Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2017 Çarşamba, 15:39

Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Mustafa Vural, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi kapsamında Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulunda öğrencilere süt dağıttı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı’nın altıncı yılına girildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’de 405 okulda yaklaşık 65 bin 400 öğrenciye ücretsiz süt dağıtıldığını kaydetti.

Oğuz, “2016-2017 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde uygulanacak Okul Sütü Programı kapsamında; anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokullarda Türk Gıda Kodeksi’ ne uygun ambalajlı, 200 ml. sade, yağlı, UHT kutu sütler, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü dağıtılacak, salı ve perşembe günleri de üzüm dağıtımı gerçekleştirilecek” dedi.

2011-2012 Eğitim Öğretim yılında ilkokul çağındaki öğrencilere süt içme, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak için başlatılan okul sütü programının 6 yıldan beri devam ettiğini belirten Oğuz, uygulamadan öğrencilerin ve velilerin memnun olduğunu ifade etti.

Beslenmenin de hayatın diğer alanlarında olduğu gibi özen, denge ve düzen gerektirdiğini belirten Oğuz, “Bu kazanım hem bizim sağlıklı olmamızı hem de hayatta başarılı olmamızı beraberinde getirecektir. Çocuklarda doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması geleceğimiz için en büyük gerekliliktir. Bu proje ile öğrencilere süt tüketim ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak suretiyle zihinsel ve fiziksel olarak gelişimlerinin artırılması hedefleniyor. Daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesillerle mümkün” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı