REKLAMI GEÇ

“Tatilde ders çalıştırmayın”

“Tatilde ders çalıştırmayın”

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, velileri, tatil döneminde öğrencileri ders çalıştırmaya zorlamamaları yönünde uyardı.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2008 Perşembe, 01:00

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2007-2008 ders yılının ilk yarısının tamamlanması nedeniyle bir açıklama yaptı. Denizli’de 9 bin 384 öğretmenin ve 162 bin 11 öğrencinin yarı yıl tatiline girdiğini belirten Oğuz, tatil döneminde velileri, çocuklarını ders çalışmaya zorlamamaları yönünde uyardı. Velileri, kötü karne alan öğrencilere nasıl davranmaları gerektiği konusunda da bilgilendiren Oğuz, “Unutmamalıyız ki; hiçbir öğrenci başarısız değildir. Kötü bir karne hayatın sonu değildir. Zayıf notla karşınıza gelen çocuğunuzun sizden daha fazla üzüldüğünü unutmayın. Kötü karne getirdiği için ailelerinden yanlış tutumlar ve ilgisizlik gibi olumsuz durumlarla karşılaşan çocukların ve gençlerin kendine olan güveni de tehlikededir. Çocuğunuzun karne almasıyla ilgili verebileceğiniz en önemli mesaj, onu koşulsuz olarak sevdiğiniz ve kabul ettiğinizdir” dedi.

Karnesi kötü olan öğrencilere, ‘Neden zayıf getirdin’, ‘Sen hep başarısızsın’ gibi sözlerin söylenmesinin, sorunu çözmeyeceğini hatırlatan Oğuz, “Bu sözler, sadece sizin öfkenizi geçici olarak yatıştırır ancak sorunu çözmez. Çocuğunuzla konuşun, ona güvendiğinizi tekrarlayın. Anne baba tepkileri ya da içinde bulundukları bu olumsuz durumlar nedeniyle çocukların ve gençlerin zaman zaman basından da izlediğimiz sonucu üzücü olan davranışlar da bulundukları görülmektedir. Burada önemli olanın, anne ve babanın çocuğun dışındaki nedenleri ele alarak, çocuğun dikkatini sorumluluklarına çekmektir” diye konuştu. Oğuz, velilerin, çocuklarının bireysel kapasitesini göz önüne alarak yeteneklerine uygun beklentiler geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Anne ve babalara, tatil döneminde, çocuklarını ders çalışmaya zorlamamaları gerektiğini hatırlatan Oğuz, “Çocuklarımız şu anda bu eğitim döneminin sonuna geldiler, bir dönem tamamlandı ve yeni bir dönem için dinlenmeyi hak ettiler,velilerin, ödevler ya da ders çalışma konusunda çocuklarını zorlamaları, onların dinlenme süresi geçirmeden yorgun bir şekilde okula başlamasına ve derslerle ilgili bıkkınlığa yol açabilmektedir. Bu nedenle ders çalışmaya ara verilmesi ve çocuğun okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını özlemesi sağlanmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı