REKLAMI GEÇ

TED’den sosyal medya bağımlılığı konferansı

TED’den sosyal medya bağımlılığı konferansı

TED Denizli Koleji, Akıllı Telefon ve Sosyal Medya Bağımlılığı konulu konferans düzenledi. Üç ayrı bölümde gerçekleştirilen konferansta, katılımcılara da bağımlılık testi yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2018 Cumartesi, 11:18

TED Denizli Koleji, kanayan bir yara olarak karşımızda duran önemli bir konuya parmak basarak “Akıllı Telefon ve Sosyal Medya Bağımlılığı” konulu konferans düzenledi.Üç ayrı bölümde gerçekleşen konferansta katılımcılara sanal dünyadan ve teknolojiden korunma yolları anlatılarak, gerçek hayat ile sanal dünya arasındaki ayrıma dikkat çekildi.

Konferansa Klinik Psikolog Dr. Mehmet Şakiroğlu ve Dr. Cansel Poyraz Akyol, konuk konuşmacı olarak katıldı. Aynı gün içinde Denizli’de farklı okullarda görev yapan öğretmenler, öğrenciler ve veliler için üç ayrı bölüm halinde gerçekleştirilen konferansta katılımcılara bağımlılık testi yapıldı. Amaç değil araç olarak akıllı telefon ve sosyal medya kullanmanın mümkün olduğunun da belirtildiği konferansta gerçek hayat ile sanal dünya arasında ki ayrıma dikkat çekildi.

3 GÜNLÜK KAPATMA DETOKSU
Çocukları sanal dünyadan korumanın ilk yolunun aileden başladığını, aile ile birlikte mutabakat yapılması gerektiğini vurgulayan Psikolog Mehmet Şakiroğlu, birinci gün yatak odasına, ikinci gün yemek masasına telefon almamak, üçüncü gün ise arabada telefonu kapatmak ile önemli bir adımın atılacağını belirtti.

ACİL YARDIM KİTİ
Sosyal medyada izlenen kedi köpek videoları yerine gerçek hayatta bir hayvanı sevmenin, bakmanın, sokak hayvanları ile iletişim kurmanın aynı şey olmadığına dikkat çeken Dr. Cansel Poyraz Akyol, içinde kedi-köpek maması, çalar saat, Denizli il haritası, türk kahvesi olan “Acil yardım kiti”ni önerdi.

HAZIFA BOZULUYOR
Sosyal medyaya sürekli güzel fotoğraflar koymanın hafızayı bozduğuna dikkat çeken Psikolog Mehmet Şakiroğlu ve Dr. Cansel Poyraz Akyol, öğrenciler ve öğretmenlerden gelen sorulara cevap verdi. Yasaklarla değil ortak alınan mutabakat kararları, uygulanabilir ve gerçekçi çözümler ile çocukların sanal dünyada yaşadıklarını, hissettiklerini ve davranışlarını bilerek ve anlayarak mücadele etmenin mümkün olduğunu belirten Psikolog Mehmet Şakiroğlu ve Dr. Cansel Poyraz Akyol, TED Denizli Koleji yönetimi ve öğretmenlerine bu kadar önemli bir konuyu Denizli’de bütün okulların öğretmenlerine, öğrencilerine ve velilerine açık bir konferans olarak gerçekleştirerek önemli bir görevi üstlenmelerinden dolayı için teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı