REKLAMI GEÇ

Termal hastaneye kalkınma desteği

Termal hastaneye kalkınma desteği

Pamukkale Üniversitesi’nin Karahayıt’ta yapımını tamamladığı termal hastaneye Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan destek geldi. Ajans, dünya sağlık turizminden alınan yüzde 2’lik payın artırılması için destek verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2020 Salı, 12:39

Pamukkale Teknokent’te düzenlenen protokol imza törenine PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan ve Teknokent Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Protokol, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağ ve GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan tarafından imzalandı.

“Sağlık Turizmi Potansiyelinin Geliştirilmesine Yönelik Strateji ve Eylem Planı Hazırlanması”na yönelik protokol kapsamında, Pamukkale Üniversitesi’nin Karahayıt’ta hizmete açacağı PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile sağlık, termal turizm alanında tedavi ve tedavi sonrası rehabilitasyon hizmetlerinde önemli bir potansiyele sahip olan Denizli’nin sağlık turizmi potansiyelinin belirlenmesi ve bu potansiyelin geliştirilmesine yönelik eylem planı hazırlanacak.

Protokol kapsamında ayrıca kamu ve üniversite hastanelerinin sahip olduğu imkanlar belirlenecek, bu olanakların sağlık turizminde nasıl değerlendirileceği belirlenecek.

Hazırlanacak stratejik eylem planından elde edilecek veriler ışığında Dünya sağlık turizmi pastasından alınan yüzde 2 dolayındaki payın daha da artırılması sağlanacak.

İmzalanan protokole ilişkin değerlendirmeler yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi olarak, eğitimin dışında da Denizli ve ülkenin her alanda gelişmesine katkı koymak adına çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Prof. Dr. Bağ, “İmzaladığımız protokol ile Güney Ege Kalkınma Ajansı’yla yürüteceğimiz çalışmalarımızı hayata geçirdik. Sağlık turizmi alanında önemli bir potansiyeli olan Denizli’nin Türkiye’de ve Dünya’da bir marka haline gelmesine destek vermek adına ilk adımı atmış olduk” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı