REKLAMI GEÇ

TIP FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

TIP FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni başarıyla tamamlayan öğrenciler, düzenlenen mezuniyet töreniyle, Hipokrat Yemini edip, doktorluk mesleğine ilk adımı attı.

/ DENİZLİHABER / 30 Haziran 2010 Çarşamba, 16:55

PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Sınık, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek, PAÜ Hastaneleri Baş Hekimi Prof. Dr. Fahir Demirkan, akademisyenler ve mezunların aileleri katıldı.

Törende konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek, yapımı devam eden yeni hastane ve tıp fakültesi binalarının tamamlanmasıyla bölgede ve ülkede önde gelen tıp fakültelerinden birine sahip olacaklarına değindi. Mezun öğrencilere bundan sonraki yaşantılarında, kendilerine karşı sorumluluklarının yanında bir hekim olarak hastalarına karşı da sorumluluklarının bulunduğunu hatırlattı.

Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ise konuşmasında, 18 yıl önce Dokuz Eylül Üniversitesi içinde sanal bir varlık olan Denizli Tıp Fakültesinin, 1995 yılında bir araya gelen az sayıda akademik kadronun çabalarıyla, 2010 yılı sonunda uluslararası standartlara sahip bir tıp fakültesine dönüşmeye başladığını belirtti. Önümüzdeki dönem hem eğitim hem de hizmet alt yapısı konusunda yapılan çalışmalarla 5-6 basamak yükseleceklerini söyledi. Konuşmasında genç mezunlara da seslenen Rektör Prof. Dr. Ardıç, edecekleri hipokrat yemininin her kelimesinin çok değerli oluğunu dile getirdi ve meslek yaşantılarının zor anlarında bu yeminin kendilerine kılavuzluk edeceğini söyledi.
Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın konuşmasının ardından mezun öğrenciler Hipokrat yemini edip mezuniyet belgelerini aldılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı