REKLAMI GEÇ

Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi dönem-1 öğrencileri, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2014 Cumartesi, 11:06

PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Genel Sekreter Prof. Dr. Kenan Çoyan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, törende yaptığı konuşmada, “Tıp Fakültemiz 8 farklı ülkeden 926 öğrencisi, uluslararası geçerliliği olan akredite eğitimi, probleme dayalı öğretimgibi kendi adına iddialı bir öğretim sistemini en iyi uygulayan fakültelerden birisi. Fakültemiz, mezuniyet sonrası eğitiminde sınavda soru hazırlama ve otomasyon altyapısı örnek alınacak kadar iyi olup, kuruluşu bizden çok eskilere dayanan fakültelerce örnek alınan bir fakülte durumundadır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da, 47 yataklı bir üniversite hastanesinden 800’ü aşkın yatak kapasitesi olan bir üniversite hastanesine gelmiş olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Bağcı,“Açılışını bekleyen Psikiyatri ve Geriatri Hastanesi, Aritmi Merkezi, yakın gelecekte ise temelini atacağımız Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Çocuk Hastanesi var. Pamukkale Üniversitesi her alanda olduğu gibi sağlık alanında da iline ve bölgesine hizmet veren, yılda 1 milyon hastanın poliklinik hizmeti aldığı bir kurumdur” diye konuştu.

Açılış dersinin ardındanPAÜ Tıp Fakültesi’nde bu yıl eğitim öğretime başlayan 178 öğrenci,beyaz önlüklerini giydi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı