REKLAMI GEÇ

Trafiği 20 dakikaya sığdırdı 1. oldu

Trafiği 20 dakikaya sığdırdı 1. oldu

Dentaş İlkokulu’nda görev yapan öğretmeni Dilek Kaya’nın senaryosunu yazdığı, okul müdürü, 8 öğretmen, 25 öğrenci ve velilerin rol aldığı “Trafik Günlüğü” adlı kısa film, “İyi Uygulamalar Paylaşımı Yarışması”nda Denizli’ye birincilik ödülünü getirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2016 Pazartesi, 08:40

Dentaş İlkokulu 4.sınıf öğretmeni Dilek Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı ve Renault Mais işbirliği ile “Sokakta İlk Adımlar” projesi kapsamında bu yıl öğretmenler arasında “İyi Uygulamalar Paylaşımı Yarışması” gerçekleştirildi. 41 ilden 1.493 okulun katıldığı bu yarışmada Denizli’yi Arif Yalınkaya, Dentaş, Ressam İbrahim Çallı ve Yardım Sevenler Derneği ilkokulları temsil etti.

Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmede, Dentaş İlkokulu öğretmeni Dilek Kaya’nın senaryosunu yazdığı “Trafik Günlüğü” adlı kısa film birincilik ödülünün sahibi oldu.

2 AYDA HAZIRLANDI
Ödül getiren çalışmasıyla ilgili konuştuğumuz öğretmen Dilek Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı ile Renault’un trafikle ilgili bir yarışma düzenlediğini öğrenmelerinin ardından okul müdürü Atilla Yaratıkol’un da onayı ile çalışmaya başladığını, projenin hazırlanması ve tamamlanmasının 2 aydan fazla sürdüğünü, çalışmaya okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ındestek verdiğini anlattı.

denizli-trafigi-20-dakikaya-sigdirdi-birinci-oldu-ogretmen-1

DERSİ DIŞARIDA İŞLİYORDUK
Trafik güvenliği ile ilgili dersi, okul çevresinde belirledikleri noktalarda uygulamalı olarak işlediklerini ifade eden Kaya, “Bu yarışmayı duyunca, uygulamaları dersimizi filme almaya karar verdik. Çünkü trafik ile ilgili bilgileri sınıfta öğrencilere ne kadar iyi anlatırsanız anlatın bir zaman sonra unutacaklar. O nedenle biz bu dersi dışarıda işliyorduk. Tabi ki öğrencilerimizin can güvenliğini tehlikeye atmadan, tüm tedbirleri alarak, kavşakta, kırmızı ışıkta, kaldırımda, servis veya toplu taşıma araçlarında uygulamalı olarak trafik kurallarını anlatıyorduk” dedi.

20 DAKİKADA ANLATTIK
Kaya, filmde “emniyet kemeri ”, “kaldırım ve sokakta yürüme kuralları”, “üst geçidi kullanma”, “trafikte geçiş önceliği olan araçlar”, “hatalı araç kullanma”, “güvenli oyun alanları”, “bisiklet ve kaykay kullanırken kaskın önemi”, “toplu taşıma araçlarında emniyet kemeri takmanın önemi” gibi 15 konu başlığı altında çekilen kısa filmde, Trafik Eğitim Parkı’nda verilen uygulamalı eğitimler ile Sevindik Polis Amiri ile röportaja yer verdiğini söyledi.

ÖĞRENCİ, VELİLER VE ÖĞRETMENLER ROL ALDI
Trafik Günlüğü adlı kısa filmde okul müdürü Atilla Yaratıkol ile okulda görev yapan 8 öğretmen, 25 4’üncü sınıf öğrencisi ve velilerin rol aldığını kaydeden Kaya, “Filmi çekerken hem trafik kurallarını öğrendik hem de trafikle ilgili mesajlar verdik. Senaryosunu ben hazırladım, arkadaşlarım, öğrenci ve velileri de oynadı. Birincilik ödülü almamızdan çok, bu filmin tüm okullarda trafik güvenliği dersinde öğrencilere eğitim amaçlı gösterilecek olması çok önemli” diye konuştu.

denizli-trafigi-20-dakikaya-sigdirdi-birinci-oldu-ogretmen-3

BAŞARILARINI PASTA KESEREK KUTLADILAR
Bu arada, projenin hazırlanmasında katkı koyan okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler ile Dilek Kaya, bir araya gelerek elde edilen başarıyı pasta keserek kutladılar. Kaya, ödülünü eylülde İstanbul’da düzenlenecek olan törende alacağını, ödül olarak teşekkür plaketi ve 2 bin liralık hediye çeki verileceğini, hediye çekini de arkadaşlarıyla paylaşacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı