REKLAMI GEÇ

Türkçe Yaz Okulu başlıyor

Türkçe Yaz Okulu başlıyor

Pamukkale Üniversitesi, 10 ülkeden 13 öğrenciyi ağırlıyor. “Türkçe Yaz Okulu” programı kapsamında Denizli’ye gelen yabancı öğrencilere hem Türkçe’nin hem de Denizli’nin güzellikleri tanıtılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2016 Salı, 15:40

Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM), Kazakistan, Hollanda, Arnavutluk, Karadağ, Macaristan, Mısır, İran, Kosova, Moldova ve Polonya’dan Türkçeyi yerinde öğrenmek ve Türk kültürünü yakından tanımak için gelen 13 yabancı öğrenciyi ağırlıyor.

denizli-pau-yaz-okulu-turkce-yi-ogreniyorlar-1

Yunus Emre Enstitüsü’nün bu yıl yedincisini gerçekleştirdiği “Türkçe Yaz Okulu” programı, 46 ülkeden 540 yabancı öğrencinin katılımı ile başladı. 25 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan program, Türkiye’nin 16 farklı şehrinde bulunan 20 üniversitede yürütülüyor. Öğrenciler bu program sayesinde hem Türkçe’yi yerinde öğrenecek, hem de Türk kültürünü yakından tanıyacak.

Pamukkale Üniversitesi’ne lisans, yüksek lisans ve doktora yapmak üzere gelen uluslararası öğrencilere Türkçe dil kursları vermeyi amaçlayan, dil öğrenme isteği içinde olan herkesin başvurabileceği ve ulaştığı dil düzeyine göre bilgisini belgelendirebileceği bir kurum olan PADAM, her biri birer kültür elçisi olan uluslararası öğrencileri bu yıl 3. kez Denizli’de misafir ediyor.

Pamukkale Üniversitesi’nde verilen yemeğe Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile yabancı öğrenciler katıldı.

PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca ve Pamukkale Üniversitesi Türkçe Yaz Okulu Koordinatörü Araştırma Görevlisi Gülden Uçar yönetiminde öğrenciler bir yandan alanında uzman okutmanlar tarafından verilen dersler sayesinde Türkçe bilgilerini geliştirirken, diğer yandan halk oyunları, el sanatları, Türk müziği gibi Türk kültürüne ait değerleri öğreniyor. Öğrenciler, Denizli ve çevre illerde gerçekleştirilecek kültürel, tarihi, turistik gezilere katılacak, Türkiye’ye özgü geleneksel tatları ve doğal güzellikleri tanıma imkanı yakalayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı