REKLAMI GEÇ

ÜCRET YOKSA NÖBET DE YOK

ÜCRET YOKSA NÖBET DE YOK

Eğitim İş üyesi öğretmenler, bu hafta okullarda nöbet tutmama eylemine başladı. Eylemin gerekçesi ise nöbetin eğitimcinin asli görevi olmaması ve bu hizmet karşılığında öğretmenlere ücret ödenmemesi… Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, nöbet görevinin yasal bir statüye sokulması, ücretlendirilmesi ve ek ders görevinden sayılarak norm kadro ile ilişkilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2014 Pazartesi, 11:26

Eğitim İş Sendikası üyeleri, geçen yıl okullarda gerçekleştirdikleri nöbet tutmama eylemlerine bu yıl da devam ediyor. Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, nöbet görevinin yasal bir statüye sokulması, ücretlendirilmesi ve ek ders görevinden sayılarak norm kadro ile ilişkilendirilmesi için 17-21 Kasım 2014 ile 01-12 Aralık 2014 tarihlerini kapsayan haftalarda nöbet görevlerini yerine getirmeyeceklerini açıkladı.

“NÖBET ANGARYADIR!”
Eğitim çalışanlarının, asli görevlerinden olmayan ve sorumluluğu son derece geniş olan nöbet hizmetinin karşılığı olarak bir ücret alamamasının, iç hukuka ve uluslararası mevzuata aykırı olduğunu savunan Özbay, “Yasal dayanağı bulunmayan ve ücretlendirilmeyen bir hizmet ise angaryadır. Bu bağlamda, Eğitim-İş olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirmiş olduğumuz, nöbetin ücretlendirilmesi ve norma sayılması talepli Nöbet Tutmama Eylemi, üyelerimiz ve eğitim çalışanları tarafından büyük destek görmüştü. Eğitim-İş’in gündeme taşıdığı bu taleple ilgili bazı sendikaların, nöbetin ücretlendirilmesi konusunda cılız ve hedefi doğru koymayan kimi yaklaşımlarına da tanık olunmaktadır. Eğitim-İş, nöbet tutan eğitim çalışanının “boş geçen derslere girme karşılığı” ek ders ücreti alması gibi konunun kapsamını daraltan yaklaşımı kabul etmemekte ilk nöbet eyleminde olduğu gibi, nöbetin ücretlendirilmesini ve norma sayılmasını talep etmektedir. Eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi olan sendikamız, emekçilerin gerçek özlük ve ekonomik haklarını geliştirmek için doğru ve haklı talepleri gerçek eylem biçimleriyle ortaya koymaktadır” dedi.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 17 Kasım 2014, 15:59

gardaşım anayasa açıkça angarya yasaktır diyor, doktorlarımız, mühendislerimiz mesai ve nöbette ek ücret alıyorr mu alıyor, öğretmen niye almıyor. eşit işe eşit ücret değil mi? ha diğer sendikalar niye susuyor onu da Haydar amcanız bilmiyor.selam

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı