REKLAMI GEÇ

Ülker Yörükoğlu Bilim Sanat Merkezi açıldı

Ülker Yörükoğlu Bilim Sanat Merkezi açıldı

Hayırsever Ender Yörükoğlu tarafından yaptırılarak Denizli Eğitimine kazandırılan Ülker Yörükoğlu Bilim Sanat Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2019 Cuma, 10:33

Ülker Yörükoğlu Bilim Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, MEB Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Fikret Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, diğer protokol üyeleri, Hayırsever Ender Yörükoğlu ve ailesi ile davetliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz törendeki konuşmasında; “Özel eğitim alanında son derece mükemmel çalışmalarımız var. Eğitim öğretim anlamında sadece temel eğitim, orta öğretim ve mesleki eğitim üzerine yoğunlaşmıyoruz. Bizim en önemli gördüğümüz eğitim alanı özel eğitimdir. Değerli okul müdürü arkadaşlarımla, ekibimizle, Sayın Valimizin desteği ile yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda Denizli de özel eğitim anlamında iyi bir seviyeye geldik. Özellikle bugünün anısına merhume Ülker Yörükoğlu’na Allah rahmet eylesin diyorum. Bu merkez bizim için son derece önemli. Çünkü, özel eğitim denilince farklı bir duyguya sahip oluyoruz ve farklı bir çalışma gerekiyor” dedi.

Özel eğitim anlamında iki bilim sanat merkezinde toplam 750 öğrencinin olduğunu da belirten Oğuz, “ Denizli’mizde 9000 civarında öğrencimiz özel eğitim alıyor. Bunların 3500 civarı okullarda geri kalanı ise destek eğitim ve özel eğitim sınıflarında öğrenim görüyorlar. Hastanede eğitim gören 120 öğrencimiz, evde eğitim gören 60 öğrencimiz var. Bütün gayretimiz; bu çocuklarımızı nasıl hayata ve topluma kazandırabileceğimizdir. El birliğiyle Denizli’mizin markası haline gelen bilim sanat merkezlerimizi çoğaltacağız” diye konuştu.

Diğer taraftan Denizli Valisi Hasan Karahan ise yaptğı konuşmasında “Güzel bir açılışla yine birlikteyiz. Denizli’miz bu açılışlara alıştı ve inşallah devam da edecek. Zaten önceden de yapılıyordu, bizim zamanımızda da yapılıyor ve bundan sonra da yapılacaktır. Denizli’nin böyle bir genetik özelliği var. Bu da Denizli’yi Türkiye’nin örnek ve özel şehirlerinden birisi yapıyor. Denizli’de 200 bine yakın öğrencimiz var ve bunların arasında bulunan özel eğitime muhtaç çocuklarımız konusunda da epey bir mesafe kat ettik. Şimdi, memleketimizin geleceği ve belki dünya için de çok önemli olan özel yetenekli çocuklarımıza artık özel önem vermemiz gerek. Çünkü onlar geleceğimizi kurtaracaklar. Bugün burada merhume Ülker Yörükoğlu adına açılışını yaptığımız Bilim Sanat Merkezi de bunun güzel bir örneği. Tebrik ediyor ve hayırlı olsun diyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı