REKLAMI GEÇ

Üniversite sınav sistemini protesto ettiler

Üniversite sınav sistemini protesto ettiler

Türkiye Liseliler Birliği üyeleri, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) ardından Delikliçınar Meydanı’nda, üniversiteye girişte uygulanan sınav sistemini protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2014 Pazar, 17:11

Lise son sınıf ve lise mezunu yüzbinlerce genç, üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS’de ter döktü. Daha sonra da bir grup Türkiye Liseliler Birliği üyesi, Delikliçınar’da sistemin yarattığı olumsuzlukları dile getirmek üzere protesto eylemi yaptı.

Taşıdıkları pankart, attıkları sloganlar ve seslendirdikleri şarkılarla sistemi protesto eden liseli gençler, hedef tahtasına da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ÖSYM Başkanı Ali Demir ve Fetullah Gülen’i oturttular.

Türkiye Liseliler Birliği Denizli İl Başkanı Bekir İkis de yaptığı açıklamada, “Bugün yine gerici, basiretsiz ve beceriksiz sistemin en ileri seviyesinde kaldık. Yani YGS’ye girdik. Öğrencileri birer yarış atı olarak gören bu sistemin bir aracı olan YGS’de öğrencileri yarıştırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Bu sistem öğrencileri bireycileştirmekten başka hiçbir işe yaramamaktadır” dedi.

Eylemin sonunda Erdoğan, Avcı, Demir ve Gülen’in posterlerinden yapılan hedef tahtasına kalemlerini fırlatan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı