REKLAMI GEÇ

Üniversiteler bahar döneminde açılmayacak, YKS ertelendi

Üniversiteler bahar döneminde açılmayacak, YKS ertelendi

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını, YKS’nin ertelendiğini açıkladı. Pamukkale Üniversitesi öğrencileri uzaktan eğitime devam edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2020 Perşembe, 14:04

Koronavirüs salgının ardınan eğitimine 3 hafta ara verilen üniversitelerde bu süre uzatıldı. Dün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un okullarda uzaktan eğitimin 30 Nisan’a kadar uzatıldığı haberinin ardından bugün de YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversitelerdeki durumu açıkladı.

Bu yıl bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdiklerini belirten Saraç, “Uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak. Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. Bu, eğitim öğretimin tüm düzeyleri için geçerli. Lisans, ön lisans ve lisansüstü için geçerli. Bu hususta asla ihmalkarlık olmasın istiyoruz” dedi.

YKS ERTELENDİ

Üniversiteye geçiş sınavı olan YKS’nin 25-26 Temmuz’da yapılmasının kararlaştırıldığını açıklayan Saraç, “Soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı