REKLAMI GEÇ

Üstün yetenekli öğrenciler kuş gözleminde

Üstün yetenekli öğrenciler kuş gözleminde

Denizli Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrenim gören üstün yetenekli öğrenciler, Biyoloji Dersi’nin planı gereğince, 15 Mayıs 2010 Cumartesi günü Acıgöl’de kuş gözlemi yaptı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2010 Salı, 17:17

Öğrencileri, doğaya ve özel olarak da kuşlara daha duyarlı hale getirmek, Türkiye’deki kuş gözlemcilerin sayısını arttırmak amacıyla yapılan gözleme 20 öğrenci katıldı. Kuş gözlemi, Türkiye’nin Anonim Kuşları Topluluğu ve Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği Üyeleri Okan Koçyiğit ve Ümit Özgür tarafından yaptırıldı. Gözlemde, Küçük Akbaba, Kara Çaylak, Gülen Sumru, Kara Leylek gibi nadir türlerin de içinde bulunduğu 79 adet tür gözlendi.

Gözlem sırasında; 12 ay boyunca Denizli’de görülebilir türler hakkında bilgiler verildi ve kuş gözlemciliğinin nasıl yapılması gerektiği hakkında da bilgiler aktarıldı. Gözlem öncesinde, 12 Mayıs Çarşamba günü yapılan bilgilendirme sunumunda ise; “Çevrenin korunması, çevreye önem verilerek sağlanabilir” ilkesiyle yola çıkılarak, gözlemcilere, gözlem yapılacak bölge hakkında bilgiler verilerek, çevrenin özenle korunması, gözlem sırasında uyulması gereken konular ve görülebilecek kuş türleri hakkında kısa bilgiler aktarıldı. Ayrıca yırtıcı ve ötücü kuşlar ile ilgili fotoğraf sunumları yapıldı.

Gözlem etkinliği neticesinde; BİLKUŞ’un (Bilim Sanat Merkezi Kuş Gözlem Topluluğu) kurulması için temeller atılmış oldu. BİLKUŞ’un kurulması ile Denizli Bilim Sanat Merkezi’nde öğrenim gören topluluk üyeleri, çevreye daha duyarlı hale gelerek, mevsimsel kuş sayımlarında önemli görevler üstlenmiş olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı