REKLAMI GEÇ

Yabancı öğrenciler Rektör Bağ ile yayla keyfi yaptı

Yabancı öğrenciler Rektör Bağ ile yayla keyfi yaptı

Pamukkale Üniversitesinin genel anlaşmalar, Erasmus ve genel programları kapsamında farklı ülkelerden Pamukkale Üniversitesine gelen 39 değişim programı öğrencisi, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile Bağbaşı Yaylası’nda keyifli bir gün geçirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2019 Salı, 17:13

Geziye, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Fatih Mehmet Demir, idari personeller ve Kazakistan, Romanya, Slovakya gibi Avrupa ve Türkî Cumhuriyetlerden değişim programı ile gelen öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Bağ ile birlikte teleferikle Bağbaşı Yaylası’na çıkan öğrenciler bir yandan eşsiz manzaranın tadını çıkarırken bir yandan da sohbet etti.

Pamukkale Üniversitesinde öğretim görmenin yanında Türk dilini ve kültürünü de tanıyan öğrenciler öğrendikleri zeybek ve halay gibi yöresel oyunları birlikte oynarken Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ öğrencilerle damat halayı çekip coşkularına ortak oldu.

Rektör Bağ: “Türk Kültürünü Tanıtmayı Hedefliyoruz.”
Pamukkale Üniversitesi’nin dünyanın farklı ülkelerinden öğrencileri her yıl değişim programları kapsamında misafir ettiğine değinirken, eğitim öğretim süreleri boyunca aynı zamanda Türk kültürünü ve doğal güzelliklerini de tanıtmak istediklerini ifade eden Rektör Bağ, “Burada eğitim alan öğrencilerin ülkelerine güzel anılarla dönmelerini ve Türkiye’yi güzel hatırlamalarını hedefliyoruz.  Bu tür geziler ilerleyen dönemlerde de devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı