REKLAMI GEÇ

Yabancılar için denklik süreci başladı

Yabancılar için denklik süreci başladı

Yabancı öğrencilerin Türkiye’de eğitimlerini sürdürebilmeleri için yapılan denklik işlemleri başladı. Bu yıl dijital ortamda gerçekleştirilecek olan e-denklik Denizli’de de 20 Ocak’ta başladı. Geçtiğimiz yıl 600 öğrencinin denklik belgesi aldığı Denizli’de bu yıl da benzer rakamlarda denklik verilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2020 Perşembe, 12:51

Milli Eğitim Bakanlığı, 9 Kasım’da pilot seçilen 4 büyük ilde başlatılan e-Denklik uygulamasını 20 Ocak itibariyle 81 ilde başlattı. 20-27 Ocak tarihleri arasında tüm illerin e-denklik sistemine uyum sağlaması istenirken, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü 20 Ocak’ta sistemi uygulamaya başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile edenklik.meb.gov.tr adresinden online başvuru kriterleri açıklandı.

Denklik başvurusu yapacak vatandaşların edenklik.meb.gov.tr adresinde yer alan açıklamalar doğrultusunda online başvuruda bulunacak, kimlik belgeleri, onaylı eğitim belgeleri, eğitim aldıkları son yıla ait karne ya da diploma gibi belgeleri sisteme yükleyecek.

Denklik başvurusu yapanlar, daha sonra da istedikleri il ve ilçelerin denklik merkezlerinden uygun olan saatlerde randevu alacak, seçtikleri randevu saatinde belge asılları ile birlikte denklik merkezine başvuracak.

Denklik merkezleri şu anda 81 ilde çalışmalarını yürütürken, önümüzdeki aydan itibaren nüfusu 250 bin ve üzerinde olan ilçelerde de denklik merkezleri kurulacak. Bu doğrultuda, Denizli’de iki büyük ilçe olan Pamukkale ve Merkezefendi’de de denklik merkezleri aktif hale gelecek. İki ilçe müdürlükleri bünyesinde de denklik merkezlerinin kurulması, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş yükünü azaltacak.

GEÇTİĞİMİZ YIL 600 ÖĞRENCİ DENKLİK ALDI
Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, 2019 yılında ilk ve orta dereceği eğitimde 600 öğrenciye denklik verdi. Bu yıl da benzer sayıda öğrencinin bu haktan yararlanması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı