REKLAMI GEÇ

Kolej standartlarında yabancı dil eğitimi

Kolej standartlarında yabancı dil eğitimi

Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi öğrencileri, AB fonlarıyla gerçekleştirilen interaktif dil eğitimi ve etkinlikleriyle kolej kalitesinde dil öğreniyor. Dil konusunda dikkat çeken başarılara imza atan Anadolu Lisesinde önceki gün bir Erasmus Sokağı açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2019 Cumartesi, 09:00

Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi’nde “Science Teaching Energizes Modernisation” isimli projenin yaygınlaştırma toplantısı yapıldı. Projenin amacı ve faaliyetleri koordinatör Bilgen Sezgin tarafından sunuldu. Avrupa hareketliliğine katılan öğrenciler 5 günlük Avrupa deneyimlerini anlattı, okul arkadaşlarınının yanı sıra Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi, Yasar Kımıl Fen Lisesi, bir kolejden gelen misafir öğrenci ve öğretmenlere sunumlarını yaptı.

AÇILIŞI ERDOĞAN YAPTI
Ayrıca Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi’nde okulun şimdiye kadar katıldığı projelerin sergilendiği Erasmus sokağı da açıldı. Pamukkale Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, öğrenciler, Yaşar Saniye Gemici Anadolu lisesi Müdürü Musa Osal ve proje koordinatorü İngilizce öğretmeni Bilgen Sezgin ile birlikte sokağın açılışını yaptı.

HAZIRLIK BİR BUÇUK AY SÜRDÜ
Hazırlık süresi bir buçuk ay süren Erasmus sokağında Avrupa’dan esintiler ve yapılan projelerin çıktıları ve özetleri sergilendi. Erasmus sokağı ile öğrencilere Avrupa bilincini aşılamak istediklerini dile getiren Sezgin, “Öğrencileri bu alanda yapılan çalışmalardan haberdar etmek için ve gelecek nesillere kalıcı kültürel iz bırakmak için düzenlediğimiz bu etkinlikle kültürlerin daha iyi kaynaşmasını amaçladık” diye konuştu.

ERASMUS HUNT YARIŞMASI
Düzenlenen etkinliklerden bi ri de interakifit yarışmaydı. Öğrenciler, “STEM” isimli sisteme uygun akıllı bir telefon veya tabletlerine Actionbound uygulamasını indirerek interaktif Erasmus Hun Hazine Avı yarışmasına katıldı.

AKILLI TELEFONLA İNTERAKTİF YARIŞTILAR
Bir barkodu taratarak yarışmaya başlayan öğrenciler, kendilerine verilen görevleri en hızlı sürede yerine getirmeye çalıştı. Yarışma sonrası dereceye girenlere ödüllerini Yaşar Saniye Gemici Anadolu lisesi Müdürü Musa Osal verdi.

MÜDÜR EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLADI
Yarışmanın ardından Müzik öğretmeni Savaş Özcan ve öğrencileri bir müzik dinletisi verdi. Yabancı şarkılar söylendiği etkinlikte şarkılara misafirler ve öğrenciler de eşlik etti. Yaşar Saniye Gemici Anadolu lisesi Müdürü Musa Osal sokağın yapımında emeği gecen İngilizce öğretmeni Bilgen Sezgin, Müzik Öğretmeni Savaş Özcan’a ve katkıda bulunan Fizik Öğretmeni Ayşe Kaynar’a teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı