REKLAMI GEÇ

YÖK’ten PAÜ Tıp’a hazırlık sınıfı golü

YÖK’ten PAÜ Tıp’a hazırlık sınıfı golü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkçe eğitim verilen üniversitelerde yabancı dil hazırlık sınıflarını kaldırdı. Bu karardan etkilenen üniversiteler arasında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) de bulunuyor. Tıp Fakültesi’nde hazırlık sınıf kaldırılmasıyla önümüzdeki dönem 1. sınıfta 114 olan öğrenci sayısı 294’e yükselecek. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, fiziki altyapının bu kadar öğrenciye eğitim vermeye yeterli olmadığını belirterek, kontenjanın düşürülmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2015 Çarşamba, 11:30

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, konuyla ilgili açıklamasında, YÖK’ün yabancı dilde eğitim verilmeyen üniversitelerde “zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı açılamayacağına” kararı verdiğini, bunun sonucunda 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren PAÜ Tıp Fakültesi’nde hazırlık sınıfı kaldırıldığını belirtti.

“TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN HATA”
Prof. Dr. Önem, geride kalan dönemde 114 öğrencinin Tıop Fakültesi hazırlık sınıfını bitirdiğini, yapılan değişiklikle YÖK’ün önümüzdeki dönem için 180 kontenjan açtığını, böylece 1. sınıftaki öğrenci sayısının bir anda 294’e yükseldiğini, ayrıca sınıf kaybı nedeniyle üst sınıflardan geleceklerle sayının 300’ü geçeceğini, böylece YÖK tarafından telafisi mümkün olmayan bir hatanın yapıldığını ifade etti.

AKTİF EĞİTİMDEN VAZ MI GEÇİLECEK?
PAÜ Tıp Fakültesi’nde aktif eğitim uygulaması yapıldığını kaydeden Prof. DR. Önem, “Aktif eğitim 10’ar kişilik gruplar halinde gerçekleşiyor. Şimdi öğrenci sayısı 300’ü aşacak. Bu durumda en az 30 grup kurulması gerekir. Bunun da uygulaması çok zor olur. Aktif eğitimden vaz mı geçilecek? Üniversite yönetimi nasıl bir uygulama yapacak bilmiyoruz” dedi.

“KONTENJAN 75’E İNDİRİLSİN”
PAÜ Tıp Fakültesi’nin fiziki altyapısının bu sayıda öğrenciye eğitim vermek için yeterli olmadığını belirten Prof. Dr. Gökhan Önem, “Tıp eğitimi, alanının doğrudan insan ve insan hayatı olması nedeniyle hem hassas hem de uzun bir eğitim sürecidir. Tıp eğitimi sadece teorik eğitimden ibaret değildir. Aynı zamanda yoğun laboratuvar ve klinik uygulamalar gerektiren bir eğitim sürecidir. 294 öğrencinin bir sınıfta eğitim görmesi, verilecek eğitimin kalitesini ciddi şekilde düşürecektir. Bu nedenle Denizli Tabip Odası olarak YÖK tarafından ilan edilen 180 kişilik Tıp Fakültesi kontenjanının 75’e indirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı