REKLAMI GEÇ

Yüzyüze eğitim öncesi eğitimciler Ata’nın huzurunda

Yüzyüze eğitim öncesi eğitimciler Ata’nın huzurunda

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı koronavirüs gölgesinde başlıyor. Daha önce uzaktan eğitim ile açılan ve 21 Eylül’de yüzyüze eğitim sürecine geçiş planlanan yeni dönem düzenlenen törenle başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2020 Salı, 11:30

21 Eylül’de yüzyüze eğitimin planlandığı yeni süreç öncesi Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Yeni sürece ilişkin değerlendirmeler yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ ün öğretmenlere yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğun çok büyük bir güvenin ifadesi olduğunu belirtti.

Oğuz, “Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır” dedi.

Tüm dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye’nin de koronavirüs salgınına karşı çetin bir mücadelenin içine girdiğini belirten Oğuz, “Öğrencilerimiz 2020/2021 eğitim öğretim yılına EBA üzerinden canlı derslere katılarak derslerini takip ederek başlamışlardır. Elbette yüz yüze eğitimin heyecanı ve sıcaklığına büyük bir özlem duyuyor; 21 Eylül’de aşamalı ve kontrollü bir şekilde okullarımızda tekrar ağırlamaya başlayacağımız öğrencilerimize kavuşmanın hasretini yaşıyoruz” dedi.

Öğretmenlere seslenen Oğuz, “Ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunuzdan şüphemiz yoktur! Bu münasebetle öğrencilerinize bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, hedefini bilen şahsiyetler olarak yetiştireceğinizden eminim. Yaşamakta olduğumuz pandemi süreci öğrencilerimizle olan iletişimizi olumsuz anlamda etkilememeli. Bu zor, meşakkatli fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum. Sizlere inancımız ve güvenimiz her zamankinden daha fazladır” dedi.

Eğitimin ailede başladığını hatırlatan Oğuz, “Okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle evlatlarımızın geleceğe hazırlanmasında okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle sürekli işbirliği sağlayınız. Çünkü çocuklarınızın ilk öğretmenleri ve onları en iyi tanıyanlar sizlersiniz. Pandemi sürecinde öğrencilerimiz evlerinde her zamankinden daha çok vakit geçiriyorlar; elbette uzaktan eğitimin verimli geçmesi konusunda onlara vereceğiniz destek, çok büyük bir önemi ifade etmektedir. Yaşadığımız şu süreci, öğrencilerimizin mümkün olduğu kadar zarar görmeden atlatabilmeleri, siz değerli velilerimizle yapacağımız işbirliği ile mümkün olacaktır” diye konuştu.

Öğrencilere de seslenen Oğuz, “Evinizden sonra en fazla vakit geçirdiğiniz, paylaşmayı, yardımlaşmayı, başarıya arkadaşlarınızla el ele yürümeyi öğrendiğiniz okullarınızın açılmasını mutluluk ve heyecanla beklediğinizi biliyorum. Sizlerden en büyük beklentimiz, alınan tedbirlere hassasiyetle uyarak sağlığınıza dikkat etmenizdir. Yüz yüze eğitimden uzak kaldığınız süre zarfında daha çok çalışarak uzaktan eğitimi en verimli şekilde geçirmelisiniz. Geleceğin dünyasında sizleri bekleyen yeniliklere şimdiden alışmalı; bu yeniliklere hâkim olmalısınız. Bu duygularla; 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, hep birlikte sınıfları dolduracağımız günlerde buluşmayı diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı