REKLAMI GEÇ

“Zorlayarak öğretmeyin”

“Zorlayarak öğretmeyin”

Okul Öncesi Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Tuğrul, öğretmenleri uyardı “Çocuklarınızı zorlamayın, oyun dostu olun, sorumluluk verin.”

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2009 Cumartesi, 16:30

Hacettepe Üniversitesi Okul Öncesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belma Tuğrul, Denizli’de görev yapan okul öncesi eğitmenlerine konferans verdi. “Okul Öncesi Eğitimde Yeni Stratejiler” başlıklı konferansta, öğretmenlere alternatif eğitim metotlarından bahseden Tuğrul, özellikle zorla öğretme konusunda uyarılarda bulundu.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

‘Çocukları zorlamayın’

Çocukların, öğrenmeye zorlanmasının yanlış bir yaklaşım olduğunu savunan Tuğrul, öğretmenlerin yaratıcı olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tuğrul, “Eğitimciler yeni ufuklar açmalı. Rutinin dışına çıkarak, farklı yöntemler kullanmalı ve özellikle öğrencileri zorlamamalı” dedi.

‘Onlara güvenin’

Prof. Dr. Belma Tuğrul, öğretmenlerden çocuklara mutlaka güvenmeleri ve onlara sorumluluk vermelerini isterken, “Sorumluluk bilinci çocuk gelişiminde son derece önemlidir. Çocuklara sürekli sorular sormak bir yarar sağlamadığı gibi kendi meraklarını bir kenara bırakıp öğretmeninin sorularına odaklanacak ve bunun dışında bilgi edinmek istemeyecektir. Bu konuda da dikkat etmek gerekir” dedi.

Tüm öğretmenler oradaydı

Prof. Dr. Tuğrul’un konferansı Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un da kısa bir konuşma yaptığı konferansa katılım yoğundu. Konferansa görevli olmayan tüm okul öncesi öğretmenleri katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı