REKLAMI GEÇ

BAŞARININ ANAHTARI: ÖĞRETMEK iÇiN ÖĞRENMEK

BAŞARININ ANAHTARI: ÖĞRETMEK iÇiN ÖĞRENMEK

Türkiye’nin 34 ayrı noktasındaki şubeleriyle başarıdan başarıya koşan ve 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren Denizli’de hizmet vermeye başlayan Özel Final Okulları; hem yaşam, hem de sınav başarısını hedefleyen farklı eğilim anlayışıyla, uyguladığı yeni öğretim metotlarıyla, bölgesel ve ulusal başarılarıyla kendinden söz ettiriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2015 Perşembe, 09:53

EĞİTİMDE MARKA: DENİZLİ FİNAL OKULLARI
1980’den bu güne 35 yıllık bir serüvenin adıdır FİNAL Dershaneleri, Yayınevleri, Dergiler ve Okullar zinciri, kısacası eğitim denilince akla ilk gelen kurum. Denizli Final Okulları da bu zincirin halkası olarak geçen yıl katıldı eğitim camiasına. İlk yıl o kadar dolu geçti ki, velisi, öğrencisi ve tüm okul personeliyle çok farklı olduğunu kanıtladı.

Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen, eğitim anlayışlarını ve hedeflerini anlattı.

SLOGANI: HEM YAŞAM, HEM SINAV BAŞARISI
“Evet çocuklarımızı hem yaşama hem de sınavlara hazırlıyoruz. İstiyoruz ki hoşgörü sahibi, sevgi ve saygıdan ödün vermeyen büyük-küçük herkesi ‘İnsan’ olarak değerlendiren ama çalışkan bilim ve teknolojiden ayrılmadan hep gelişmeyi hedefleyen bireyler olsun, bizim yetiştirdiğimiz çocuklarımız. TEOG, YGS ve LYS’ye hazırlık en verimli biçimde bizim okulumuzda yapılmaktadır.

ic-13

EĞİTİM DANIŞMANIMIZ DOĞAN CÜCELOĞLU
Final Eğitim Kurumları’nın danışmanlığını Prof. Dr. Doğan CÜCELOĞLU ve ekibi yapmaktadır. ‘Yaşayarak Öğrenme’ veya ‘Öğrenen Okul’ projesi kapsamında eğitim alan öğretmenlerimiz, eğitim projeleri ile sürekli destelenmektedir.

ic-4

ÇOK YÖNLÜ AKTiVİTELER
Müzikten görsel sanatlara, yüzmeden değişik spor dallarına, dramadan satranca; her alanda çocuklarımız hayata en güzel bir şekilde hazırlanmaktadır.

ic-9

ANAOKULUMUZ
4 sınıfı bulunan anaokulumuz, Final Okulları Kampüsü içinde, ancak tamamen ayrı bir bölümde hizmet vermektedir. Öğretmenlerimiz deneyimli olduğu gibi ayrıca özel bir eğitimden geçerek aramıza katıldılar.

ic-8

İLKOKULUMUZ
Sınıf öğretmenlerimiz Final’e özgü bir sınavdan geçerek görev aldılar. Ancak ilkokulun her sınıfında İngilizce, resim, müzik, yüzme, beden eğitimi ve drama gibi dersler, branş öğretmenleri tarafından verilmektedir.

ic-3

ORTAOKULUMUZ
5, 6, 7 ve 8. sınıflara her sınıfa özgü farklı bir programla ders anlatıyoruz. Örneğin 5. sınıflar ortaokulun ilk sınıfıdır ve bir tür hazırlık niteliği taşır. Ama 8. sınıflar TEOG sınavlarına hazırlanmaktadır. 6. ve 7. sınıflarda ise durum daha farklıdır. Başarı bütün bunların dikkate alınması durumunda gelir.

ic-7

ANADOLU LİSEMİZ
TEOG puanına göre 480 puandan aşağıda olanların yer aldığı Anadolu Lisesi’nde puana göre sınıflar oluşturulur ve müfredat ona göre uygulanır.

FEN LİSEMİZ
480 ve üzeri puan alan öğrencileri Final Fen Lisesi’ne kayıt yapıyoruz. Fen Lisesi müfredatının uygulandığı okulumuzda 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda sadece 1’er şube bulunduğu için Fen Lisesi öğrencilerimiz kendilerini hep “özel” hissetmektedirler.

ic-1

ÖNCE KENDiMiZi EĞiTTiK!
Bünyesinde yer alan Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi’ni detaylı bir şekilde anlatan Denizli Final Okulları’nı, Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen anlattı:
“Denizli Final Okulları, Türkiye’deki Final Okulları içerisinde eğitim standartlarına uygun olarak planlayıp yaptırdığımız en ideal okul. Biz bu okulun, donanım açısından dünyanın gelişmiş okulları gibi eğitim-öğretim veren bir okul olmasını islediğimiz için fiziki şartlarını çocukların geleceklerini düşünerek planladık. Biliyoruz ki eğitimin en önemli unsurlarından biri fiziki şartlar. Ve tabi ki öğretmen kadrosu! Bizler bu yolculuğa okul başlamadan önce eğitim danışmanlarımız Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve M. Yavuz Durmuş seminerleri ile başladık. Bu eğitim çalışmalarında düzenli bir okul nasıl bir yapıya sahip olmalı, iyi bir iletişim nasıl kurulur gibi önemli konular üzerinde durduk; bunları tatbik ettik. Ayrıca Öğrenen Okul Projesi kapsamında eğitimci yazar Dr. Özgür Bolat tarafından öğretmenlerimize verilen seminerlerimiz hali hazırda başarıyla sürdürülmekte. İnanıyoruz ki “Öğretmen Liderliği Projesi” ile de okulumuz sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yarışılabilecek bir vizyona erişecektir. Tüm Denizli halkından çocuklarımızı bizlere emanet etmelerini istiyoruz”
Biz Denizli Final Okulları olarak; nasıl öğreneceğini bilen, bol kitap okumaktan hoşlanan, araştırmacı, kendini geliştirmeyi hedefleyen, milletini, ülkesini ve bayrağını seven, geçmişine saygı duyan, geleceğine bilim ve teknolojinin öncülüğünde yön vermeye çalışan, bilgi ve becerilerini yaşamıyla ilişkilendirebilen bir gençlik yetiştirmek için yola çıktık. Bunun için önce kendimizi yetiştirdik. Okulumuz öğretmenleri, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı başlamadan önce Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve M. Yavuz Durmuş önderliğinde bir araya geldi. “Öğretmen Olmak Bir Cana Dokunmak” ve “Öğrenen Okul Projeleri” kapsamında 2 gün süren oryantasyon çalışmalarında öğretmenliğe farklı bir boyut kazandırıldı.”

ic-11

ŞiMDi ÖĞRENMEYi ÖĞRETMEK iÇiN BURDAYIZ
Hürriyet Gazetesi köşe yazarı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özgür BOLAT öğretmenlerimizle seminer için düzenli olarak bir araya geliyor.

“Anlama Odaklı Eğitim Sistemi” ve “Öğretmen Liderliği” Projesi konulu bu seminerlerde; öğrenmeyi öğrenmek, öğrenme düzeyleri, anlama etkinliği, ölçme ve değerlendirme yöntemleri gibi kavramlar üzerinde duran Bolat, Final öğretmenleriyle çeşitli uygulamaları da hayata geçiriyor.

Velilere de seslenen Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen,
“Saygıdeğer Anne Babalar!..
Biz final okulları’nda
Sorumluluk sahibi, çalışkan,
Kendisini ifade edebilen, özgüveni yüksek,
Kendisiyle ve çevresiyle barışık, uyumlu,
Her zaman doğruyu söyleyen, özü sözü bir,
Ülkesini seven, ülkesine güvenen, ülkesiyle aynı dili konuşan,
Değerler bilinci taşıyan, kendi değerleriyle dünyanın değerlerini birlikte özümseyen,
Uygar dünyaya uyum sağlayabilen,
Değişime açık, yeniliğe istekli,
Gerektiğinde risk alabilen, kararlar verebilen,
Toplumsal duyarlılığı yüksek,
Dayatılmış görüşleri, alışkanlıkları sorgulayabilen,
Okumayı, araştırmayı, keşfetmeyi zevk haline getiren,
Soru sormayı, sorularla düşünmeyi alışkanlık haline getiren,
Analiz, sentez, çıkarımlar yapabilen,
Kişisel yeteneklerinin farkında olan ve bunları yapacağı çalışmalarla geliştiren,
Ürekten ve yaratıcı,
ilimde, sporda, sanatta, iletişimde başarıya odaklanmış,
Bilgiyi depolamaktan çok ona erişmeyi ve kullanmayı öğrenmiş,
Geçmişini bilen, geleceğine umutla bakabilen,
Atatürkçü, çağdaş, laik, özgür ve demokratik bir Türkiye idealinden ödün vermeyen,
Toplumsal saygınlığını kendi benliğiyle ve gayretiyle oluşturmayı amaçlayan,
Çıkabileceği en yüksek zirveyi hedefleyen,
Geleneklere, inançlara, kültürel mirasa, farklı dünya görüşlerine saygılı,
Kolaycılığın ve tembelliğin tuzağına düşmeyen,
Yaşama sevinciyle dolu, çevresine pozitif enerji yayan, sağlığına özen gösteren,
Gülümsemeyi ve gülümsetmeyi ihmal etmeyen,
Ülkesini çağdaş medeniyet düzeyinin üzerine çıkarmayı hedefleyen,
Bir gençlik yetiştirmek istiyoruz!..
Sizin de böyle bir çocuğunuz olsun istiyorsanız, tanışmaya, kahve içmeye bekliyoruz!..”

final okulları
Sümer Mah. Akçeşme Cad. No: 9/A
(Sümerpark AVM yanı) DENİZLİ
0 (258) 265 59 09
www.finalokullari.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı