REKLAMI GEÇ

Askeri lise sınavına başvurular başladı

Askeri lise sınavına başvurular başladı

Denizli Kavram Dershanesi Eğitim Koordinatörü Didem Dibek askeri lise sınavlarına başvuruların başladığını duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 26 Şubat 2012 Pazar, 11:00

Askeri liselere giriş yazılı sınav için süreç başladı. 29 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek sınav için başvuruların başladığını anımsatan Denizli Kavram Dershanesi Eğitim Koordinatörü Didem Dibek,
20 Şubat’ta başlaşan başvuruların 16 Mart 2012 tarihinde son bulacağını dile getirdi.

Sınava başvuru için, T.C. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbankası, Akbank, Kuveyt Türk Katılım Bankaları’na 40 TL yatırılacak.  Yazılı sınavda adaylara, ilköğretim düzeyinde, sözel ve sayısal bölümlerden oluşan bir test uygulanacak.

İLK AŞAMA
Yazılı sınav sonuçları genel başarı sırasına konulacak ve değerlendirme sonucunda çağrılacak aday sayısına bağlı olarak bir baraj puanı belirlenecek.  Belirlenecek baraj puanını aşan adaylar, 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanacaklar.

İKİNCİ AŞAMA
2. seçim aşaması ise  Ön Sağlık Muayenesi,  Bedeni Yeterlilik Testleri, Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için), Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için), Mülakat ve Sağlık Muayenesi bölümlerinden oluşmaktadır. Kazanan adaylar Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATF) için ayrı ayrı sonuç alacaklar.

BU ÖNEMLİ BİR DENEYİM
Denizli Kavram Dershanesi Eğitim Koordinatörü Didem Dibek bu sınav için, “Erkek öğrenciler için olan Askeri Lise Sınavı SBS öncesi bir ön hazırlık niteliğinde olacak. Öğrenciler Askeri Liseleri tercih etmeyecek olsalar bile, bu sınav onlar için heyecanın azaltılması yönünde fırsat oluşturacaktır. Çünkü Askeri Liseleri tercih etmeyecek öğrencilerin ikinci seçim aşamasına girme zorunluluğu yoktur” dedi.

Yorumlar

cerennnn   -  Bağlantı 6 Mayıs 2013, 11:39

Kızlar da girsin. Ben de girmek istiyorum..

seyran   -  Bağlantı 26 Mart 2013, 20:47

çok seviyorum

emine   -  Bağlantı 20 Nisan 2012, 10:47

bayanlar giremiyor muu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı