REKLAMI GEÇ

Bahçeşehir’de yaratıcı drama etkinlikleri

Bahçeşehir’de yaratıcı drama etkinlikleri

Denizli Bahçeşehir Koleji, öğrencilerini okudukları kitapların yazarları, editörleri ve drama eğitmenleri ile buluşturuyor.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2014 Pazartesi, 10:42

Denizli Bahçeşehir Koleji “Yaratıcı Yazma ve Okuma Atölyesi” kapsamında öğrencilerini okudukları kitapların yazarları, editörleri ve drama eğitmenleri ile buluşturmaya devam ediyor.

ic-2

Bu kapsamda Yaratıcı Drama Eğitmeni Nilay Yılmaz, Denizli Bahçeşehir Koleji 5. ve 2. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. 5. sınıf öğrencileri, Rob Bueya’nın “Sınıftan Yükselen Sesler” adlı eserini yaratıcı drama oyunları ile eğlenerek tahlil etme imkanı buldular.

Yaratıcı Yazma ve Okuma Atölyesi’nin ikinci bölümünde ise Nilay Yılmaz, kendi kaleme aldığı “İstemiyorum İşte” isimli eseriyle 2. Sınıf öğrencileriyle buluştu. Kitabı hakkında öğrencilerle sohbet edip canlandırma çalışmaları yapan yazar Nilay Yılmaz, “Çocuklarla buluşmak ve önyargılar, kalıp yargılar, ayrımcılık üzerine birlikte düşünmek; yaratıcı oyunlar oynamak umut vericiydi” dedi.

ic-1

Oyunun ve düşünmenin dönüştürücü gücü ‘Sınıftan Yükselen Sesler’ kitabıyla bir kez daha ses buldu. Yılmaz, yaratıcı drama teknikleriyle öğrencilerinin kitaplarıyla buluşma süreçlerine katkıda bulunarak okumanın renkli dünyasına keyifli bir yolculuk yaptırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı