REKLAMI GEÇ

“Dershaneleri kapatmak diktatörlüktür!”

“Dershaneleri kapatmak diktatörlüktür!”

Denizli’de faaliyet gösteren dershane temsilcileri düzenledikleri basın toplantısında, “Özel işyerlerini kanunla kapatmak ancak eski diktatör rejimlerde olur. Bu yasayı TBMM oylarsa hukuk devleti ilkesi ağır yara alır” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

/ DENİZLİHABER / 18 Kasım 2013 Pazartesi, 14:50

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershanelerin kapatılmasına yönelik hazırladığı kanun taslağı ile ilgili tepkiler sürüyor. Denizli’de faaliyet gösteren dershane temsilcileri Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenledikleri toplantıda, tepkilerini dile getirdiler. Dershanelerin kapatılması gündeme geldiği son bir yıldan beri özel ders ofisleri adı altında merdiven altı dershaneciliğin arttığını dile getiren dershaneciler, dershanelerin devlet eliyle kapatılmasının hukuka aykırı olduğunu ileri sürdüler.

12 EYLÜL’DE DE KAPATILMIŞTI
Toplantıya katılan dershane temsilcileri adına basın açıklaması yapan Gökhan Aydın, dershanelerin 12 Eylül döneminde de kapatıldığını hatırlatarak, “12 Eylül döneminde askeri darbede dershaneler kapatılmak istenmişti. 16 Haziran 1983’te yabalaştı ve 1 Ağustos 1984’ten itibaren de kapılarına kilit vurulmaya başlandı. ‘Demokratik ülkelerde özel teşebbüs özgürlüğü vardır. Eğitim ile ilgili her türlü yatırım önemlidir’ diyen Özal hükümeti döneminde yeniden açılan dershaneler, 33 yıl sonra yeniden kapatılmak istenmektedir” dedi.

“KAPATMA DİKTATÖR REJİMLERDE OLUR”
Özel iş yerlerini kanunla kapatmaya çalışan bir devlet tasavvur edemediğini de dile getiren Gökhan Aydın, bunun ancak eski diktatör rejimlerde uygulanabilecek bir anlayış olduğunu söyledi. Kapatma eyleminin hiçbir demokratik ülkelerde bulunmadığını, ancak millet talep ederse dershanelerin kaldırılabileceğini belirten Aydın, alt yapısı oluşturulmadan bilimsellikten uzak dershane kapatma cümlelerine artık halk tarafından da destek görmediğini söyledi. Devletin dershaneleri silmek istiyorsa öncelikle elindeki eğitim kurumlarını başarılı hale getirmesi gerektiğini de vurgulayan Aydın, “Bizler gayri ahlaki işler yapmıyoruz. Eroin satmıyoruz, kumar oynatmıyoruz. Bizler sadece vatandaşın tercihleri doğrultusunda okullarımıza yardımcı olan eğitim kurumlarıyız” diye konuştu.

MERDİVEN ALTI DERSHANELER 50 KAT ARTTI
Dershanelerin kapatılması ile ilgili söylentilerin bile merdiven altı dershaneciliği 50 kat artırdığını belirten Gökhan Aydın, son bir yıl içinde merdiven altı dershaneciliğin 50 kat arttığını söyledi. Apartman dairelerinin kapısında özel ders ofisleri ilanlarının asıldığını dikkat çeken Aydın şunları söyledi: “Denizli’de 20 bin öğrenci dershaneye devam ediyor. Ve 2 bin öğretmen istihdam ediliyor. Öğretmenlerimiz bile tedirgin oldu. Türkiye Cumhuriyetinin demokratik hukuk devleti ilkesinin altını dolduran hürriyetlerden biri olan teşebbüs hürriyetinin meclis marifetiyle de olsa gasp edilmesi, kısıtlanması kabul edilemez.”

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 19 Kasım 2013, 14:11

Bu işin altyapısı sınav sistemi vs. tam oturtulmadan dershaneler kapatılırsa çok büyük sorunlarla karşılaşabiliriz.Ben de dershanelerin kapatılmasından yanayım ama inşallah bu iş etraflıca düşünerek uygulanır.Yoksa bu sektör de karaborsaya girerse işler arapsaçına döner kimse ayıklayamaz.

kemalergec   -  Bağlantı 18 Kasım 2013, 18:39

ne kadar çok dersane sever varmış memlekette. bazı kesimler ellerindeki musluk kapanacak diye eskiden yaladıklarını şimdi tu kaka ettiler. demek ki hizmette bir yere kadarmış. aslolan cebe giren paralarmış…

alican kaya   -  Bağlantı 18 Kasım 2013, 16:44

canı gönülden destekleyen kardeşim ismini bile yazmakta acizsin öyleyse boşuna destekleme ben eğitimciyim hatta seneye dershane veya milli eğitimde bir öğretmen olacağım allah izin verirse fakat atanması olmayan öğretmenlik mesleğinde dershanecilik kapatmak ne demek veya değişim sürecine girmesi ne demek yazık lütfen ben atanamazsam boştamı kalayım üniversitemi boşuna mı okuyayım bugün özel okullar deneyim istiyor yeni okuyan mezun olan nerede deneyim kazanabilecek yazık değilmi

ders hane   -  Bağlantı 18 Kasım 2013, 15:04

dersanecilik eğitim sistemini okulda bitiren bir projedir kaldırılmasını canı gönülden destekliyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı