REKLAMI GEÇ

DİAD Başkanı’ndan hükümete dershane tepkisi

DİAD Başkanı’ndan hükümete dershane tepkisi

DİAD Başkanı Aydın, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili düzenlemeye sosyal medya üzerinden dile getirilen tepkilere aracılık ederken, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Hayri Ün de attığı twitte “Bu defaki tepkide cam kırma yok, polise taş atma yok, küfretme yok. Bakalım millete ne denecek, sonuç ne olacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Kasım 2013 Cumartesi, 11:33

Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın, Twitter’da dershanelerin kapatılmasıyla ilgili açılan “#EğitimdeReformYALANI” başlıklı hashtag üzerinden dile getirilen tepkileri sürekli paylaşarak, Cemaat’in Denizli’deki sesi görevini yerine getirdi.

Sosyal medya dershanelerin kapatılmasıyla ilgili düzenleme üzerinden başlayan tartışmayla çalkalanıyor. Cemaate yakın sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de bu tartışmaya tweet atarak ve dile getirilen tepkileri paylaşarak katılıyor.

İŞTE DİAD BAŞKANI ERDEM’İN TWEETLERİ

erdemaydin ‏@erdemaydin212 sa
AB paketleriyle teröriste bile alternatif sunulurken, aynı müsamahanın öğrencilerden esirgenmesi ne yaman bir çelişki! #EğitimdeReformYALANI”

erdemaydin ‏@erdemaydin212 sa
Dershanlere, fakirleri sömürüyorlar diyerek kapatacaksın,özel hastanelere %200 zam yapacaksın.Tam ikiyüzlülük. #EğitimdeReformYALANI”

erdemaydin ‏@erdemaydin212 sa
3 mümin bir yalanda ittifak etmez, ben sizden şüphelenmeye başladım beyler…

erdemaydin ‏@erdemaydin212 sa
“@yerkazanoglu: #EğitimdeReformYALANI dershaneleri kapatarak reform olmaz…”

erdemaydin ‏@erdemaydin212 sa
“Herkes gidemiyor” deyip ‘ücretsiz’ okuma salonlarını, ‘paralı’ özel okula çevirmek nasıl bir zekanın ürünü?#EğitimdeReformYALANI”

erdemaydin ‏@erdemaydin212 sa
#EğitimdeReformYALANIoyle bir yalanki şeytana adamı çerez yapar.şeytana iyice oyuncak oluyorlar”

erdemaydin ‏@erdemaydin212 sa
Terör örgütü ücretsiz eğitim veren etüt merkezlerinden nefret ediyor.Bakanlık da etüt merkezlerini kapamaya çalışıyor.#EğitimdeReformYALANI”

erdemaydin ‏@erdemaydin212 sa
“@mhmtkamis: 28 Şubat’ta da İmam-hatipler ve Türk okulları bu dayatma ile karşı karşıya kalmıştı #EgitimdeReformYALANI”

erdemaydin ‏@erdemaydin212 sa
Uzaya mekik fırlattınız da dersaneye mi çarptı? #EğitimdeReformYALANI”

4+4+4 Tutmadı 72 ay 66 aya dönüşmedi 1sınavın yerini 36 sınav aldı 10 yılda 5 bakan değişti. En son #EğitimdeReformYALANI yapıldı.”

erdemaydin ‏@erdemaydin211 sa
“Kapatılmasın diye hacet namazı kıldığımız parti eğitim yuvalarımızı kapatmasın diye hacet namazı kılıyoruz EğitimdeReformYALANI”

erdemaydin ‏@erdemaydin210 sa
“@ismailtelim: Hizmet dershane olmadanda hizmet eder de dershaneleri kapatmak nelere hizmet eder acaba? #EğitimdeReformYALANI”

erdemaydin ‏@erdemaydin210 sa
“@myikar: Defalarca değişen SBS, atanamayan onbinler, 11 yılda 5 bakan, adı bile bilinmeyen yeni sınavlar..Reformmuş. #EğitimdeReformYALANI”

erdemaydin ‏@erdemaydin21 sa
“@AKurucan: Dershanelerin kapatılması mevzuu mızrağın çuvala sığmadığının göstergesidir.”

erdemaydin ‏@erdemaydin213 sa
#EğitimdeReformYALANi dershaneler kapatılmasın çocuk gelinler çogalmasin”

erdemaydin ‏@erdemaydin213 sa
“@serinme: Pkknin dediklerini yapmak icin#EğitimdeReformYALANI uyduruldu pic.twitter.com/RN6XCutSjK”

erdemaydin ‏@erdemaydin213 sa
“@alicelikkol20: #EğitimdeReformYALANI Allah aşkına serbest piyasada ” ben kapattım oldu” olur mu?”

İMO ŞUBE BAŞKANI’NIN ATTIĞI TWEET

Dershaneler tartışmasına İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Hayri Ün de attığı “Bu defaki tepkide cam kırma yok, polise taş atma yok, küfretme yok. Bakalım millete ne denecek, sonuç ne olacak?” tweetiyle katıldı.

Yorumlar

Hayri ÜN   -  Bağlantı 18 Kasım 2013, 13:45

Sevgili Sadık Başkan,

Uyarın için teşekkür ederim. Bunun yanında bir konuya da açıklık getirmek isterim.

Benim sözlerimde “Geziciler” kelimesi geçmiyor. Bugüne kadar yapılan tüm şiddete dayalı tepkilerden bahsettim. Bu ülkede ne yazıkki tepki gösteriyorum diyerek “o işi provoke edip, asıl amacının gerçekleşmesinin önüne geçmek isteyenler, dükkanların camlarını kırdılar, otobüsleri yaktılar, polise monotof, taş attılar hatta çiçeklerin üzerinde tepindiler. Bu hareketler de asıl demokratik tepkinin önüne geçti. Ben “Geziciler”in de yapılan şiddet tepkilerini desteklemediklerine inanıyorum. Ben bunu Denizli’de de gördüm. Yapılan mitinglerde kamu malına zarar verilmek istendiğinde mitinge katılanların onları engellediklerini biliyorum.

Bunun yanında 2 Kasım günü Levent Üzümcü’yü canlı dinledim. Dedi ki:

“Taksimdeydik, karşımızda polisler vardı. Bir ara arkamızdan birisi polislere taş attı. İçinde bulunduğum grup o taş atana öyle bir tepki verdiki o kişi sonunda polise sığınmak zorunda kaldı.”

Yani o da gerçek gezicilerin şiddete karşı olduklarını ifade etti.

Sonuç olarak şunu söylemek isterimki: “hiç kimse demokratik tepkisini ortaya koymaya çalışan gerçek gezicilerin, şiddet yaptıklarını söylemesin ve yapılanları gezicilere yamamaya çalışmasın.”

Sevgi ve saygılarımla

Sadık Emre Çaputçu   -  Bağlantı 16 Kasım 2013, 14:52

Hayri Başkan;

Şu “geziciler cam kırıyor, ortalığı yakıp döküyor” edebiyatını bıraksak mı artık, ne dersiniz? Gündemdeki konu hepimizi ilgilendiren bir konu iken birilerini haksızca itham etmek niye şimdi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı