REKLAMI GEÇ

TED ailesi konferansta buluştu

TED ailesi konferansta buluştu

1925’te Ulu Önder Atatürk’ün çağrısıyla ‘Türk Maarif Cemiyeti’ olarak doğan Türk Eğitim Derneği’nin 2017’de geldiği nokta ve uyguladığı eğitim modeli konferansla öğrenci velilerine anlatıldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2017 Çarşamba, 12:30

Türk Eğitim Derneği (TED) Denizli Koleji’nde düzenlenen konferansta velilere ‘Ulusal ve Uluslar arası Programların Eğitimde yarattığı Fark ve TED Okulları Modeli’ anlatıldı. Konferansa TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Genel Müdürü Sevinç Atabay ve TED Yabancı Diller Koordinatörü Fatma Ataman konuşmacı olarak katıldı.

VELİLERLE TANIŞMA KOKTEYLİ
TED Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya öğrenci velilerinin yanı sıra TED Denizli Koleji yönetim ve eğitim kadrosu da katıldı. TED Koleji Lise bölümünde uygulanacak programların da tanıtıldığı toplantı öncesi veliler ve TED yöneticileri tanışma kokteylinde bir araya geldi. Toplantıya katılan öğrenci velilerine, bilgilendirme amaçlı TED Koleji’nin tanıtımı ve eğitim modelini anlatan kitapçıklar verildi.

“TÜRK MAARİF CEMİYETİ” OLARAK DOĞDU
Konferans öncesi, öğrenci velileri Türk Eğitim Derneği tarafından hazırlanan ve derneğin tarihçesini anlatan kısa tanıtım belgeselini izledi. Hazırlanan belgeselde, Türkiye’nin modernleşmesi için eğitimin vazgeçilmez önemine inanan Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Kasım 1925’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirdiği, topluma çağrısı sonucu ilk temelleri atılan Türk Eğitim Derneği’nin ilk adı olan ‘Türk Maarif Cemiyeti’ olarak doğduğu anlatılıyor. 1946 yılından itibaren Türk Eğitim Derneği adı altında çalışmalarını sürdüren derneğin eğitimde geldiği son durumun da anlatıldığı belgesel, öğrenci velileri tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Türk Eğitim Derneği’nin 2016 yılı itibarıyla kurulu ve eğitim veren bir üniversitesiyle birlikte 38 okulu bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı