REKLAMI GEÇ

Doğa öğrencileri tasarımlarıyla yarıştı

Doğa öğrencileri tasarımlarıyla yarıştı

Denizli Doğa Okulları öğrencileri hız kesen yolar tasarım yarışmasında kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın sonun dereceye giren öğrenciler madalya ile ödüllendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2015 Cuma, 10:06

Denizli Doğa Okulları, öğrencilerinin yaratıcılığını öne çıkaracak organizasyonlara imza atmayı sürdürüyor. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı hız kesen yollar tasarım yarışması kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.

50 öğrencinin katıldığı yarışma, 1 metre yükseklikte bulunan bir metal bilyenin, zeminde ve 2 metre uzaklıkta bulunan vurmalı müzik aletine en uzun sürede ulaşmasını sağlayacak yol tasarımı üzerine kuruldu.

Ekiplere ayrılan öğrenciler, metal bilyenin hedefe en uzun sürede ulaşmasını sağlayacak en çetin yolu tasarlayabilmek için büyük çaba harcadı. Hayal güçlerinden sınırsız bir şekilde yararlanan öğrenciler, yakıcı ve eritici kimyasal maddeler ve patlayıcılar dışında her türlü malzemeden yararlandı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Uzun süren çabaların ardından birbirinden özgün tasarımlar ortaya çıkaran Denizli Doğa Okulları 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, değerlendirme aşamasında da büyük heyecan yaşadı.

denizli-doga-okullari-tasarim-ic

Tasarımları değerlendiren Fen Bilgisi ve Teknoloji Öğretmeni Ali Dündar, dereceye giren eserleri belirlemekte bir hayli zorlandı. Yarışmanın sonunda en uzun süre ödülünü Ahmet Alaz Şibir ve Enes Özer aldı. En farklı tasarım ödülü Musa Berat Kovan’a giderken, özel tasarım ödülüne İlkim Dinç ve Duru Barış’ın tasarımı değer görüldü.

Dereceye giren öğrencilere madalyaları yarışma sonunda verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı