REKLAMI GEÇ

Doğa Okulları’nda SOES farkı

Doğa Okulları’nda SOES farkı

Denizli Doğa Okulları’nda uygulanan Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi (Student Oriented Education System) öğrenciye kendini geliştirme, farklı bakış açıları kazanma, ilgi ve yeteneklerini keşfetme olanağı sunuyor. SOES yöntemi sayesinde Doğa öğrencileri sadece TEOG’a değil hayata da hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2016 Perşembe, 08:30

Doğa Okulları, yeni nesil eğitim yaklaşımı, özgün ve öğrenci odaklı eğitim sistemiyle ön plana çıkıyor. Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi (SOES-Student Oriented Education System) ile öğrencilerin akademik, sosyal, kişisel ve psikolojik gelişimine destekleyen uygulamalarıyla eğitime yeni bir bakış açısı getiriyor.

denizli-doga-okullari-soes-sistemi-4

ANA DERSLERİ DESTEKLİYOR
Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi ile ilgili bilgi veren Denizli Doğa Okulları Ortaokul Müdürü Öznur Öksüzlü, SOES’in “Akıl Oyunları”, “Mucit Atölyesi”, “Girişimcilik”, “Yaratıcı Yazarlık”, “Düşünme Becerileri”, “Uluslararası İlişkiler” ve “Yönetim Bilimi” olarak 7 ana bölüme ayrıldığın söyledi. Bu alanların ana dersleri desteklediğini dile getiren Öksüzlü, “Akıl oyunları matematiği, mucit atölyesi fen bilgisi dersini, girişimcilik sosyal bilgileri, yaratıcı yazarlık da Türkçe derslerini destekliyor. Bu sistem ile ana dersler eğlenceli hale geliyor, öğrenci günlük yaşama hazırlanıyor” dedi.

denizli-doga-okullari-soes-sistemi-1

ÇOK FARKLI BİR PENCEREDEN BAKMALARINI SAĞLIYOR
SOES eğitimlerinin genel hatlarıyla değerlendirilmesiyle ortaya çıkan en önemli sonucun çocukların çok farklı boyutlarda bakmasını sağlamak olduğunu dile getiren Öznur Öksüzlü, “Ortaokul öğrencilerine verilen temel derslerin yanında onları global dünya vatandaşı haline getirecek SOES’i (Student Oriented Education System) başarılı bir şekilde uyguluyoruz” dedi.

denizli-doga-okullari-soes-sistemi-7

MATEMATİK KORKULAN DERS OLMAKTAN ÇIKIYOR
Akıl oyunları özelinde SOES sistemini değerlendiren Öksüzlü, “Türkiye’de matematik korkulan bir ders. Akıl oyunlarıyla desteklendiğinde Doğa Okulları öğrencileri için bu algı tamamen ortadan kalkıyor. Temelden aldığımız öğrencilerimizi, bu yöntemle hayata hazırladığımızda, 7 ve 8. sınıflarda geldikleri aşama net bir şekilde ortaya çıkıyor” dedi.

VE ÖĞRENCİ İLİŞKİSİNİ GELİŞTİRİYOR
SOES sisteminin öğretmen ile öğrenci arasındaki ilişkiyi pozitif hale getirdiğini ifade eden Denizli Doğa Okulları Ortaokul Müdürü Öznur Öksüzlü, “Tüm SEOS dersleri öğrenmeyi eğlenceli hale getirdiği gibi, sınıf ortamından çıkan, farklı bir alana yönelen öğrenciler çok daha katılımcı oluyor. Öğrenci-öğretmen ilişkisinin pozitif hale gelmesi, öğrenmenin önündeki tüm engelleri de ortadan kaldırıyor” dedi.

ÖĞRENCİLER BEYİN EGZERSİZLERİ YAPIYOR
Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi’nin (Student Oriented Education System) aşamalarından biri olan “Akıl Oyunları” ile ilgili detaylı bilgileri de Denizli Doğa Okulları Ortaokul Matematik öğretmeni Burcu Oruç Topa’dan aldık. Matematiğin yan branşı olan akıl oyunlarının farklı bölümleri olduğunu belirten Topa, Mangala, Go, Pentago ve meta forms gibi oyunları etkin bir şekilde kullandıklarını söyledi. Bu oyunlar ile öğrencilerin belirli sürelerle matematikten uzaklaştırıldığını ve beyin egzersizleri yapmalarına imkan tanındığını anlatan Topa, hafta bir saat uygulandığını kaydetti.

denizli-doga-okullari-soes-sistemi-3

TÜRLÜ HAMLEYE HAZIR HALE GELİYORLAR
Bu oyunların mekanik zekayı geliştirdiğini ve her türlü hamleye hazır hale getirdiğin belirten Burcu Oruç Topa, “Öğrencilerimiz oyunlarda rakibinin hamlelerini önceden belirleme ve buna göre hamleler geliştirme yeteneklerini kazanıyor. Hamleleri görebilen, taktik geliştiren, ani fikir değişikliklerine uyum sağlayan ve koordinasyonu oluşturan bir yapıya bürünen öğrencilerimiz, günlük yaşamın zorluklarından daha etkili bir şekilde uzaklaşma yetenekleriyle donatılıyor” dedi.

denizli-doga-okullari-soes-sistemi-5

VELİLERİ DE SİSTEME DAHİL EDİYORUZ
Sistemin ve akıl oyunların özellikle geometride büyük kolaylık sağladığın dile getiren Topa, hafta bir saat olarak uygulanan derslerin, yılda iki kez de öğrenci velilerine yönelik gerçekleştirildiğini anlattı. Topa, “Velilerimiz sistemin içine girdiğinde, çocuklarının çok rahat oynadıkları, farklı hamleler ile rakiplerini alt ettiklerini gördükleri oyunların aslında ne kadar zor ve karmaşık olduğunun farkına varıyorlar. Bu da çocuklarının nasıl bir donanıma sahip olduğunu görmelerini sağlıyor” dedi.

denizli-doga-okullari-soes-sistemi-2

AKIL OYUNLARININ ÖĞRENCİYE KAZANDIRDIKLARI
Akıl Oyunları dersinin akıl yürütme becerisini geliştirdiğini dile getiren Topa, bu ders ile öğrencinin kazandıklarını da şöyle sıraladı:
“Bilgi, beceri ve değerlerinin gelişmesini sağlayarak, öğrenmeyi öğrenmenin gerçekleşmesini amaç edinir.
Gözlem yapmaya, araştırmaya ve çözüm yolu bulmaya yönelir.
Öğrenme sürecinde deneyimlerini kullanır ve çevresiyle iletişim kurar.
Öğrenme – öğretme yöntemlerindeki çeşitliliği fark eder.
Yaratıcı düşünme becerisi gelişir.
Kendi gücünü ve imkânlarını kontrol etmeyi öğrenir.
Çabuk ve etkili karar verir.
Risk alma becerisi artar.
Çok yönlü düşünmeyi öğrenir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı