REKLAMI GEÇ

EGMO’dan 1 gümüş 1 bronz madalyayla döndüler

EGMO’dan 1 gümüş 1 bronz madalyayla döndüler

Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencileri Feyza Duman ve Ayşe Pelin Özcan’ın büyük başarısı. Belarus’ta düzenlenen Avrupa Kız Matematik Olimpiyatları’nda (EGMO), Duman gümüş, Özcan ise bronz madalya kazandı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2015 Salı, 13:24

TÜBİTAK’ın binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiği elemelerde, milli takıma seçilen Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencileri Feyza Duman ve Ayşe Pelin Özcan, Belarus’ta bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avrupa Kız Matematik Olimpiyatları’nda başarılı bir performans sergiledi.

ic-1

Duman ve Özcan’ın elde ettiği başarıyı kamuoyuyla paylaşmak üzere basın toplantısı düzenleyen Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş, EGMO için yapılan seçmelerde milli takımda 4 öğrenci yer aldığını, ikisinin Servergazi Fen Lisesi öğrencisi, diğer iki öğrencinin de İstanbul ve İzmir’den olduğunu söyledi.

30 ÜLKEDEN 120 ÖĞRENCİ KATILDI
Belarus’taki Avrupa Kız Matematik Olimpiyatları’na 30 ülkeden 120 öğrencinin katıldığını belirten Gümüş, “EGMO’da Türkiye’yi temsil eden 4 öğrenciden ikisi Özel Servergazi Eğitim Kurumları’ndandı. Servergazi Eğitim Kurumları, proje ve olimpiyat çalışmalarında elde ettiği başarılarla Denizlimizi Türkiye’de en iyi şekilde temsil etmenin mutluğunu yaşarken, son yıllarda Olimpiyat Milli Takımlarına öğrenci vermenin haklı gurunu yaşamaktadır. Belarus’ta öğrencilerimiz Feyza Duman’ın gümüş, Ayşe Pelin Özcan’ın bronz madalya kazanması önemli bir başarıdır” dedi.

Gümüş, Servergazi Eğitim Kurumlarıöğrencilerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BUSEF, İNEPO, matematik, fizik, biyoloji, bilgisayar ve yabancı dil dallarındaki yarışmalarda çeşitli dereceler elde ettiğini sözlerine ekledi.

ic-2

ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİLER
Basın toplantısının ardından, Belarus’tan gümüş madalya ile dönen Feyza Duman ve bronz madalya kazanan Ayşe Pelin Özcan, okul idaresi tarafından altınla ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini, Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dağdaş verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı