REKLAMI GEÇ

TED Denizli Koleji uluslararası programlar ile fark yaratıyor

TED Denizli Koleji uluslararası programlar ile fark yaratıyor

Eğitimin köklü ve lider kurumu Türk Eğitim Derneği’nin (TED) Denizli’deki meşalesi TED Denizli Koleji, uyguladığı ulusal ve uluslararası programlar ile fark yaratıyor. TED öğrencileri dünya vatandaşı olarak yetişiyor. TED Denizli Koleji Genel Koordinatörü İlker Emek, 91 yıldır kanıtlanmış başarıyla uygulanan eğitim programlarının, öğrencilere hem yurtiçi, hem de yurt dışında hayal ettikleri kariyerin kapılarını açtığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2019 Salı, 09:46

TED Denizli Koleji öğrenciyi ve farklı özelliklerini merkeze alan, dünya vatandaşı vizyonuna sahip yöntem ve tekniklerle zenginleştirilmiş öğrenme süreçleri uyguluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ulusal ve uluslararası programlar gerçekleştiren TED Denizli Koleji, Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı (NovaScotia International Student Program), Oxford Uluslararası AQA Programı, (Oxford International Assessment and Qualification Alliance) Avrupa, ABD, Asya ve Avustralya üniversiteleri ile dünya çapındaki firmalar tarafından kabul gören BTEC, (Business and Technology Education Council Qualifications) Programı ve Bilim İnsanı Yetiştirme Programı (BİYP), Mesleki Gözlem Programı (MGP) ile geleceğin dünyasına başarılı bireyler hazırlıyor.

KANADA İLE ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI
Yabancı dil eğitim programını o dilde etkin düzeyde iletişim becerilerine sahip, dünya vatandaşı yetiştirilmesi hedefine yönelik planlayan TED Denizli Koleji öğrencileri, TED Okulları ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı’nın imzaladığı anlaşma kapsamında kültürlerarası değişim programına katılarak yabancı dil eğitimlerini en üst düzeye çıkarıyor.

Yabancı bir ülkede eğitim gören öğrenciler, aileleri ve ev sahibi aileler ile birlikte farklı kültürleri öğrenirken, farklılıklara yönelik anlayışı ve saygıyı derinleştirme, iyi İngilizce öğrenme ve ilerleyen zamanlarda yurt dışında üniversite okuma fırsatı yakalıyor. Kültürlerarası değişim programı kapsamında yurtdışında eğitim gören öğrenciler, denkliklerini alarak bir üst sınıftan yeniden TED Denizli Koleji’nde eğitimlerine devam edebiliyor.

OXFORD ULUSLARARASI AQA PROGRAMI
TED Denizli Koleji’nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren OXFORD AQA Programını da uyguluyor.

OXFORD AQA Programı; öğrenciler için dünyada en çok tercih edilen ve tanınan uluslararası sertifikalar arasında yer alıyor. Akıl yürütme, analiz, bilgi teknolojilerini kullanma, problem çözme gibi becerilerin yanı sıra öğrencilerin takım çalışması ve araştırma becerilerini de kullanabileceği ve geliştirebileceği tüm eğitsel becerilerin bütünleştirilebildiği bir İngilizce öğrenme süreci sunuyor.

İŞLETME VE TEKNOLOJİ EĞİTİM KONSEYİ PROGRAMI (BTEC)
İngiltere, Avrupa, ABD, Asya ve Avustralya üniversiteleri ile dünya çapındaki firmalar tarafından kabul edilen program ile TED Denizli Koleji öğrencileri; ilgili alanlarda uluslararası geçerliliği bulunan “award, certificate, diploma” düzeylerinde ‘mesleki yeterlilik’ belgesine sahip olma fırsatı yakalıyor.

Mevcut eğitim sistemini uygulama odaklı, pratik ve canlı bir modern eğitim modeli ile destekleyen BTEC programı TED Denizli Koleji öğrencilerine üniversiteye girişte ihtiyacı olan becerileri geliştirme ve uluslararası düzeyde ikinci bir mesleğe sahip olma ve kariyerlerine yön verme şansı sunuyor.

BİLİM İNSANI YETİŞTİRME PROGRAMI (BİYP)
Fen Bilimleri alanında araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş, farklı kültürleri anlayıp, yorumlayabilen ve bu özellikleri bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştiriyor. BİY Programı aynı zamanda öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlıyor. BİY Programı Talim ve Terbiye Kurulu’nun onayıyla Türkiye’de ilk kez TED Okullarında uygulanıyor.

MESLEKİ GÖZLEM PROGRAMI (MGP)
Öğrencilerin mesleki kariyer hedeflerini sağlıklı bir şekilde belirlemelerini sağlamak amacıyla yürütülen MGP Mesleki Gözlem Programı ile öğrenciler meslek uzmanlarının yanında gözlem yapma imkanı buluyor. Meslekleri tanıma, gelecekteki meslekler hakkında farkındalıklarının arttırma ve kendilerini tanıyarak hedefe yönelme çalışmalarını planlamaları amacıyla öğrenciler yarıyıl tatilinde ilgi duydukları mesleklerin uzmanları yanında gözlem yapıp, sorular soruyor, değerlendirmelerde bulunuyor.

İLKER EMEK: “PROGRAMLAR KATINLANMIŞ BAŞARIYLA UYGULANIYOR”
TED Denizli Koleji Genel Koordinatörü İlker Emek, başarıyla uygulanan ve fark yaratan programları değerlendirdi. Dünyanın hızla değiştiğini, yeni teknolojilerin ortaya çıktığını, sektörlerin ve yeni iş kollarının ortaya çıktığını anlatan İlker Emek, “TED Denizli Koleji’nde öğrencilerimizi çağın getirdiği yenilikleri yakalayan, farklı alanlarda uzmanlaşmış ve dünyanın her yerinde başarılı bireyler olmalarını sağlayan uluslararası kabul görmüş eğitim modelleri ve sertifika programları uyguluyoruz. Sadece ülkemizdeki en başarılı üniversitelere girmelerinde değil, yurtdışındaki üniversitelere geçişte, dünyanın kabul ettiği mesleklere sahip olmaları için ihtiyaçları olan becerileri geliştirerek, farklı yeterlilikler kazandırıyoruz. 91 yıldır kanıtlanmış bir başarıyla uygulanan eğitim programımız ile öğrencilerimize hem yurtiçinde hem de yurtdışında hayal ettikleri kariyerin kapılarını açıyoruz“ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ADRES: Saruhan Mahallesi 1. sokak no:5 Denizli

TELEFON: 0258 385 7 385

Web: https://www.teddenizli.k12.tr/

Sosyal Medya Hesaplarımız

Harita