REKLAMI GEÇ

TÜBİTAK proje yarışmasına Servergazi damgası

TÜBİTAK proje yarışmasına Servergazi damgası

TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Isparta Bölgesi finaline, Denizli Özel Servergazi Liseleri’nden 13 proje hazırlayan 25 öğrenci davet edildi.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2014 Perşembe, 11:02

Özel Servergazi Liseleri Proje Koordinatörü Güngör Canbulat, “TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Isparta Bölgesi finaline, Denizli Özel Servergazi Liseleri’nden 13 proje yapan 25 öğrenci davet edildi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak bölge finallerine, Denizli’deki 12 okuldan toplam 26 proje çağrıldı. Bölge genelinden ise 50 okuldan 90 proje finale kaldı. Özel Servergazi Liseleri üç fizik, iki matematik, iki biyoloji, iki sosyoloji, bir bilgisayar, bir kimya, bir coğrafya, bir psikoloji olmak üzere sekiz dalda 13 projeyle hem bölgede hem de Türkiye genelinde en çok öğrencisi davet edilen okul oldu” dedi.

Okul Müdürü Bünyamin Gümüş, “Öğretmenlerimizin üstün gayret ve performansı sonucunda 48 proje ile 45.Ulusal Tübitak Proje Yarışmasına rekor bir katılım gerçekleştirdik ve hem bölgede hem de Türkiye genelinde en çok projesi davet edilen okul olmanın da ayrıca gururunu yaşıyoruz. Türkiye finallerinde başarı göstererek derece alacağımızı ümit ediyorum. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu başarının tesadüf olmadığını belirten Genel Müdür Recep Ali Yalçın, “Üç yıldır düzenlediğimiz proje okulu, meyvelerini veriyor. Bu başarıda öğrenci ve öğretmenlerimizin yanısıra desteklerini esirgemeyen üniversitemizin, şehir laboratuvarlarındaki, özel sektör fabrika ve işletmelerindeki mühendis ve yöneticilerin payını unutmamak gerektir. Bundan sonra da başarılarımız artarak devam edecektir” dedi.

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih dallarında “Ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışması” düzenliyor.

12 Bölge Merkezi ilde bir öğretim üyesi TÜBİTAK tarafından yarışmadan sorumlu Bölge Koordinatörü olarak görevlendirildi. Sergilenmesi uygun görülen projeler Bölge Merkezlerinde yapılacak sergiye davet edilecek. Bölge merkezinde yapılacak yarışmalar sonunda Bölge Finalistleri belirlenecek. Ödül alan öğrenciler ve danışmanlarına Başarı Belgesi ve para ödülü verilecek. 12 bölgede Finalist olarak belirlenen projeler Final Yarışması için Mayıs ayında Ankara’ya davet edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı