REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları öğretmenlerine ‘STEM’ eğitimi

Uğur Okulları öğretmenlerine ‘STEM’ eğitimi

Uğur Okulları öğretmenleri, ‘STEM ile Yaşma Becerileri STEM Projesi’ eğitimi aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2018 Çarşamba, 16:28

Uğur Okulları, fen bilgisi, fizik, matematik ve biyoloji öğretmenlerine yönelik, ‘STEM ile Yaşma Becerileri STEM Projesi’ eğitim projesi düzenledi. BAUSTEM Direktörü Doç Dr. M. Sencer Çorlu’nun eğitim verdiği konferansta, öğretmenler, STEM uygulama ve becerileri hakkında bilgi sahibi oldu.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu, fen ve matematiğin, mühendislik ve teknoloji ile bütünleştirilerek öğrencilerin geleceğe nasıl daha iyi hazırlanabileceğini anlattı.

Eğitim semineri sonrasında, öğretmenlere katılım belgesi verildi.

‘STEM’ NEDİR?
STEM, Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin baş harflerinden oluşan disiplinler arası bir eğitim yaklaşımıdır. STEM, ezberci değil, yaratıcı düşünceyi ve girişimci ruhu destekler. Bu yaklaşım dünyadaki birçok okulda ortaokul ve lise kademelerinde uygulanır. Türkiye’de ilk kez Uğur Okulları tarafından okul öncesi ve ilkokul düzeyinde STEM hayata geçirilmiştir. Proje ile yenilikçi öğrenme yöntemlerine hakim, akademik konuların öğretiminde 21’nci yüzyıl kazanımlarını eğitim programına entegre edebilecek öğretmenler ve öğrenciler yetiştirmek hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı