REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları’nda münazara heyecanı

Uğur Okulları’nda münazara heyecanı

Denizli Uğur Okulları Ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı münazara turnuvasında çeyrek final heyecanı yaşandı. Öğrenciler belirlenen konularda sunumlar gerçekleştirdi, savundukları konuları anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2018 Perşembe, 13:18

Denizli Uğur Okulları’nda öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak, toplumsal konular üzerinde farkındalıklarının artmasını sağlamak ve kişisel becerilerini geliştirmek amacıyla münazara yarışmaları gerçekleştiriliyor.

7 ve 8. sınıf öğrencilerin katıldığı münazara turnuvası çeyrek final aşamasında öğrencilerin mücadelesi görülmeye değerdi.

7. sınıf öğrencileri “Televizyon eğitici midir değil midir?” konusu üzerinde yoğunlaştı. Öğrenciler televizyonun çocuk programları ile çocukların gelişiminde göz ardı edilemez bir etkiye sahip olduğu konusunu savundu, “Hazırlanan filmlerle televizyon, toplumda olması gerekenlerle olmaması gerekenlere eleştirel bir yaklaşımla baktığında eğitici bir nitelik kazanmaktadır. Özellikle küçük yaştaki çocukların televizyonun karşısında fazla kalması nedeniyle, bu çocukların genel karakterini televizyonun oluşturduğu söylenebilir” ifadelerine yer verdiler.

8. sınıf öğrencileri ise “Uygarlığın gelişiminde sanat mı yoksa bilim mi önemlidir?” konusu üzerinde durdu.

UYGARLIĞIN GELİŞİMİNDE SANAT ÖNEMLİDİR
Uygarlığın gelişiminde sanatın önemli olduğu görüşünü savunan öğrenciler sunumlarında “Sanatta güzeli, bilimde doğruyu arayan insan ruhu ve zekâsı, aslında kendini aramaktadır. Bize düşen görev; uygarlığın ilerlemesi ve çağdaş bir dünya görüşüne sahip, çevresine uyumlu, ama gerektiğinde sorgulayabilen, dengeli, yaratıcı, özgüveni gelişmiş, sanatı yaşantısına katan, yaşadığı çevreyi güzelleştirme sorumluluğu duyan, görgü kurallarını bilen, estetik duyarlılığa sahip ve dünya sanat tarihine dair birikimleri olan, ulusun ve insanlığın sanat değerlerini koruyan aydın bireylerin gelişmesi için bu mirası gelecek nesile aktarmaktır. Özgür düşünebilen ve farklı alanların dokusunu ve kültürel birikimini teneffüs etmiş toplumlar geleceğini daha iyi şekillendirmektedir” görüşlerine yer verdi.

UYGARLIĞIN GELİŞİMİNDE BİLİM ÖNEMLİDİR
Uygarlığın gelişiminde bilimin daha büyük önem taşıdığı görüşü etrafında birleşen öğrenciler ise, “Eğer bilgiye, bilime kendimizi verebiliyorsak bu, hayata daha donatılmış, daha güçlü olarak dönebilmek içindir. Hayatta sağlık ve erdemden sonra, bilgi ve bilimden daha değerli hiçbir şey yoktur; aynı zamanda onun kadar kolay ulaşılan, bedava elde edilen bir şeyde yoktur. Bütün iş sakin olmak ve bütün masraf da harcamaktan kurtulamayacağımız zamandır. Bilim ile sağduyunun bir araya gelmesinden doğan bir yaşam biçimidir uygarlık. Uygarlık gerçekten de bir yaşam biçimidir ve bilim onun kaçınılmaz bir parçasıdır. Uygarlığın oluşumu ve ilerlemesi için bilim onun karanlıktaki en güçlü yol gösterici ışığıdır. Uygarlık ve bilim birbirlerini tamamlayan iki olgudur” diyerek münazarayı noktaladılar.

Heyecanlı bir o kadar da çekişmeli geçen uğurlu münazara turnuvasının yarı finali mart ayında gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı