REKLAMI GEÇ

Uğur’da değişen sistemin ilk denemesi yapıldı

Uğur’da değişen sistemin ilk denemesi yapıldı

Denizli Uğur Okulları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirilen sınav sistemiyle ilgili ilk denemeyi yaptı. Uğur Okulları’nda gerçekleştirilen sınavda öğrencilere yeni sisteme uyumlu sorular yöneltildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2017 Salı, 14:46

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın TEOG’un yerine uygulanacak olan yeni sistemin detaylarını açıklamasının ardından Denizli Uğur Okulları hızlı bir reaksiyon göstererek, yeni sisteme uygun ilk denemesini yaptı.

Türkiye genelindeki tüm Uğur Okulları’nda aynı anda gerçekleştirilen yeni sistemin ilk denemesinde öğrencilere çoktan seçmeli 60 soru yöneltildi. Yeni sisteme adapte olunması için hızlı bir reaksiyon gösteren Uğur Okulları, “En iyisi için çalışmaya devam” mesajı verdi.

Öte yandan, Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Adil Kurt, değişen sınav sistemini değerlendirdi.

Öğrencilerin çalışma düzenini asla bozmamaları tavsiyesinde bulunan Kurt, “6. ve 7. sınıf öğrencilerinin çalışma sistemlerini asla değiştirmeden devam etmeleri gerekiyor. Bir milyon 200 bin 8. sınıf öğrencisi var. Bu öğrencilerin tümü sınava girmeyebilir. Öğrenciler isterse sınava girecekler. Mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığı bazı okullarımızı seçecek bu okullarımız başarılı öğrencilerimizin gittiği okullar olacak. Bu okullara tercih yapmak için merkezi bir sınav olacak. Haziran ayında öğrencilerimize bir sınav yapılacak. Bu sınavın soru dağılımı 30 sayısal ve 30 sözel olacak, iki test tek oturumda tamamlanacak. Bu sınavın sonucuna göre öğrenciler aldıkları puanlara göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın nitelikli okul diye tanımladığı okullara girme hakkını elde edebilecekler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı