REKLAMI GEÇ

Cumhuriyet ruhu PEV’de can buldu

Cumhuriyet ruhu PEV’de can buldu

Özel PEV Okulları’nda Cumhuriyet ruhu yaşatıldı. Hafta boyunca çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği PEV’de coşku 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleriyle doruğa tırmandı. En büyük ilgiyi ise okulu müzeye dönüştüren Cumhuriyet Sokağı gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2019 Salı, 14:39

Özel PEV Okulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir haftaya yaydığı dolu dolu etkinlikler ile kutladı.

CUMHURİYET SOKAĞI İLE OKUL MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Cumhuriyet coşkusunun haftaya yayıldığı PEV Okulları’nda oluşturulan Cumhuriyet Sokağı, okulu tam anlamıyla müzeye dönüştürdü. “Atatürk ve Cumhuriyet Anıları” konulu sergi, diğer okullara da açıldı, hafta boyunca ziyaretçi akını yaşandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün döneme ait yedi anısı ve bu anılarla ilişkili antika objelerle hazırlanan özel alanlarda tam anlamıyla tarih yeniden canlandırıldı.

Sergide Atatürk’e ait Cumhuriyet’in kuruluş dönemini ve sonrasını anlatan “Kitap Tutkusundan Liderliğe Uzanan Yol; Sizi Bir Kıvılcım Olarak Gönderiyorum, Alevler Olarak Geri Dönmelisiniz; Büyük Liderin Küçük Mektup Arkadaşı Curtis La France, Benim Hediyem, Bir Emanet; Dal Kesilmeyecek, Köşk Yürüyecek; Ülkenin Kaderini Değiştiren Saat; Her Limanda Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti” adlı anılar okul koridorlarında yerini aldı.

Öğrenciler retro antika desteğiyle hazırlanan alanları merakla incelerken Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülay Başar’dan Atatürk anılarını dinledi.

Dolu dolu geçen haftanın finalinde ise coşku doruğa tırmandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması, PEV Okulları Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tören, Pamukkale Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nın açılış konuşması ile başladı.

Konuşmanın ardından 9. sınıf öğrencilerinin drama öğretmenleri ile hazırladıkları “Cumhuriyetin Ayak Sesleri” adlı tiyatro oyununu sergilendi.

Tüm katılımcıların beğenisini kazanan gösteri ayakta alkışlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı