REKLAMI GEÇ

Makedonya Hıdrellez Festivali’ne PEV damgası

Makedonya Hıdrellez Festivali’ne PEV damgası

Özel PEV Okulları, Makedonya’da düzenlenen 24. Uluslararası Hıdrellez ve Bahar Şenlikleri’nde ülkemizi temsil etti. Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako’nun da katıldığı şenlikte PEV Ekibi, sergilediği performansla “en iyi halk oyunları ekibi” seçildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2015 Çarşamba, 10:12

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Teşkilatı, Makedonya Kültür Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Fonu, TİKKA Başkanlığı ve T.C. Güreş Federasyonu’nu katkıda bulunduğu şenlik, Hıdrellez Bahar Şenlikleri Derneği’nce düzenlendi.

ic-4

DEVLET BAŞKANI DA KATILDI
Bahçebosu köyünde Hıdrellez geleneklerinin yaşatılması ile başlayan etkinliğin resmi açılış töreni ise, Çalıklı köyünde yapıldı. Buradaki törene Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Makedonya Anayasa Mahkemesi üyesi Salih Murat, MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, belediye başkanları, okul müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

ic-2

EN İYİ HALK OYUNLARI EKİBİ ÖDÜLÜ PEV’İN
Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen halk oyunları ekiplerinin renk kattığı şenlikte Türkiye’yi Özel PEV Okulları, 38 öğrenciden oluşan ekiple temsil etti. Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Tuncer yönetimindeki Özel PEV OkullarıEkibi, “En İyi Halk Oyunları Ekibi” seçildi.

ic-1

Bu şenlikler sayesinde Makedonya’da yaşayan Türkler ve şenliğe katılan ülkelerden gelen ekipler ile tanışma, farklı kültürleri tanıma, yeni bir coğrafya görme gibi birçok yenilikleri yaşama imkanı bulan Özel PEV Okulları öğrencileri, Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı