REKLAMI GEÇ

ODTÜ VE PEV okullarında 23 Nisan coşkusu

ODTÜ VE PEV okullarında 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları ve Özel PEV Okulları’nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Renkli görüntülere sahne olan kutlamalar coşku içinde geçti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2014 Çarşamba, 14:10

Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan, yönetmelik değişikliğiyle statlar yerine sadece okullarda kutlanmaya başladı. Denizli’deki özel okullar, çocuklara kendi bayramlarını doyasıya yaşatabilmek için de özel bir program hazırladı. Rengarenk giysilerle gösterilerini sunan öğrenciler, kendilerini izleyen büyüklerinden tam not aldı.

ODTÜ’DEKİ KUTLAMA
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’ndaki kutlamaya okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından okulun minik öğrencileri Duru Işıl Oflaz ve Demir Zengin sunuculuğunu yaptığı kutlama programı başladı.

odtu-galeri-anons

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okullarıöğretmenlerinden Ayşe Kıyak yaptı. Kıyak, “Türk neslini tarihten silmek isteyenlere karşı Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, vatan topraklarında bir kurtuluş mücadelesi başlattı. Düşman sınırlarımızdan birer birer kaçmak zorunda kaldı. Atatürk ve silah arkadaşları tüm dünyaya Türkün yenilmez gücünü tüm etkinliğiyle göstermiş oldu. Çocuklara armağan edilen 23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.
Bu konuşmayı öğrencilerin sunduğu gösteriler izledi. Öğrencilerin sergilediği oyunların teması “renkli” olarak belirlenirken, rengarenk kostüm ve fonlarla gösterilerini sunan minikler performanslarıyla parmak ısırttı. Anasınıfı Ritim Grubu’nun sunduğu gösterinin ardından 1. sınıflar “Bizim Bayramımız”isimli şiiri okudu. Ankara Koralar Şenliği’nde, ODTÜ Okulları’nı temsil edecek olan ODTÜ Minikler Korosu da şarkılarıyla izleyenleri büyüledi.
Dört yaş grubunun yer aldığı anasınıfı kovboy dans,1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin dans gösterileri veliler ilgiyle ve nefeslerini tutarak izledi. Kutlama programı 3. sınıfların seslendirdiği 23 Nisan şiiriyle sona erdi.

PEV’DEKİ KUTLAMA
Özel PEV Okulları da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Öğrencilerin sunuculuğunu yaptığı gösteride, konuşmaların ve şiirlerin ardından Özel PEV Okulları’nın halk oyunları ekibi Teke yöresine ait gösterisiyle izleyenleri coşturdu.

pev-galeri-anons

Okul koronun söylediği 23 Nisan şarkılarının ardından sahneye çıkan ve dünya çocuklarını temsil eden gruplar, salondan büyük alkış aldı. Almanya, İspanya, Hindistan, Japonya, Amerika, Fransa, İngiltere ve Türkiye’yi temsil eden öğrenci grupları, temsil ettikleri ülkelerin kıyafetleri içinde barış mesajları vererek güne renk kattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı